Továbbképzés Mórahalmon

2017.02.18 09:12

A Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség szervezésében 2017. Február 17-én polgárőr tovább képzést tartottak Mórahalmon, ahol megjelent 75 fő polgárőr.

 Batiz István elnök köszöntötte a megjelent polgárőröket és előadókat.

 Elsőként a Mórahalmi Rendőrőrs parancsnok helyettese Dobó Attila R. százados a polgárőrökkel történő együttműködés fontosságát hangsúlyozta. Megbeszélték  a közös szolgálatok tapasztalatait valamint a polgárőr szolgálatok jogszabály szerinti követelményeit. Kihangsúlyozta előadásában, hogy a rendőri munkának fontos része a polgárőrök segítsége, az összefogás, amelynek köszönhetően továbbra is folytatódik a sikeres együttműködés.

Előadást tartott Tóth Zoltánné gazdasági elnökhelyettes a polgárőr egyesületek pénzügyi gazdálkodásának szabályairól és követelményeiről.

Ezután Pőcze Levente elnökhelyettes a nemrégiben megalakult OPSZ Határvédelmi Tagozat fontosságáról és szerepéről beszélt a polgárőrség tükrében. Elmondta, hogy a tagozathoz csatlakozhatnak a határ menti és mélységben levő polgárőr egyesületek. A tagozat székhelye Mórahalmon van.

Ezután Szemesi Szilveszter titkár tartott előadást a polgárőr szolgálat szabályairól és követelményeiről valamint az etikai szabályairól. Kihangsúlyozta, hogy a polgárőr megjelenése szolgálatban a szabályoknak megfelelően kell történnie és a polgárőr igazolványnak minden esetben kint kell lennie a ruházaton. Kitért a facebook oldalakon történő kommunikációra, ahol a kulturált kommentezésekre hívta fel a figyelmet.

Végezetül Batiz István elnök előadásában a jogszabályok betartására hívta fel a figyelmet. A polgárőr szolgálatok szerepéről a rendőrséggel és a katasztrófavédelemmel való együttműködésről, gyakorlatias módszerekről is beszélt. Felhívta a figyelmet a polgárőr szolgálatba történő megjelenésre, a polgárőr szolgálati szabályzatában leírtak betartására. Fontos, hogy mielőtt a polgárőr szolgálatra jelentkezik, előtte ismerje meg a szabályokat és a szolgálata alatt viselkedjen polgárőrhöz méltóan.

Az előadása végén egy tesztlapot töltöttek ki a polgárőrök, amivel felmérésre került az előadáson hallottak ismerete.

A továbbképzésen megjelentek, a sikeres vizsgáról tanúsítvány kaptak.

Forrás és kép: Magyari Béla