Tűzesetet jeleztek

2017.04.13 06:26

2017. április 12.-én lakossági bejelentés érkezett a telefonon a Mórahalmi  polgárőrséghez, miszerint Mórahalom külterületén nagy füstöt látnak.

Polgárőr szolgálatban lévő Király Richárd és Sárközi László gépkocsival, illetve Balogh Gábor segédmotor kerékpárral elindult a megadott helyszínre a füst eredetét felderíteni.  Helyszínen kivágott fák, illetve gallyak égtek. Nem felügyelt égetés történt, mert személy/személyek nem tartózkodtak a helyszínen.

Tűzoltóságot telefonon értesítették. Tűzoltók kiérkezésükig mindent megtettek a polgárőrök tűz továbbterjedésének megakadályozása érdekében.

Elsőként a Mórahalmi Önkéntes Tűzoltók értek a helyszínre. A tűzoltó parancsnok az irányítást átvette a polgárőröktől. A parancsnok kérésének megfelelően a polgárőrök a helyszín biztosítását és forgalom irányítását rendben végrehajtották.

A polgárőrök a bejelentést követő gyors és hatékony felderítésének illetve a Mórahalmi Önkéntes Tűzoltók beavatkozásának köszönhetően nagyobb anyagi kár nélkül sikerült a rendkívüli eseményt megszüntetni – tájékoztatta honlapunkat Sárközi László elnök.

Képek: Király Richárd

Forrás Magyari Béla