Tűzoltóságon a tarjáni polgárőrség fiataljai

2013.10.28 18:07
A Csongrád megyei Katasztrófavédelem szegedi tűzoltó laktanyájára látogattak el a Szeged-Tarján Polgárőr Egyesület „Fiatal Bűnmegelőzők Társasága” tagjai, október 26-án.
A látogatás során Bite Csaba tűzoltó zászlós, különleges szerkezelő vezette végig a fiatalokat. Bemutatta a tűzoltóság történetét, a laktanyában található ereklyéket, valamint az irányító központot. Utána következett a járműpark, illetve a felszerelések, eszközök bemutatása. Ezt várták a legjobban a fiatalok. Megismerkedtek a különböző kézi szerszámokkal, azok használati módjával. Megtekinthették a hatalmas járműveket, amelyek mindegyike külön-külön feladat ellátására szolgál a lánglovagoknak. Az egyik szerkocsira még fel is ülhettek. Felpróbáltak párat a tűzoltók ruházatából, a legnagyobb sikert a sisak okozta számukra.
A tűzoltó zászlós készséggel állt a fiatalok rendelkezésére. Az ifjak nem kímélték a zászlóst, elárasztották őt kérdéseikkel, történeteikkel. Még a rendes tagoktól is érkezett pár kérdés.
 Horváth S. András egyesületi elnök szerint a látogatás sikeres volt. A fiatalok megismerkedtek a tűzoltók munkájával, eszközeikkel. A rendes tagok pedig felajánlották segítségüket a káreseteknél, amit a lánglovagok köszönettel el is fogadtak. Így a Tarjáni polgárőrök esélyt kaptak arra, hogy, ha baj van, ők is segítsenek.

Forrás Magyari Béla

 

Téma: Tűzoltóságon a tarjáni polgárőrség fiataljai

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása