Új jelentkezőkkel erősítenék soraikat a makói polgárőrök

2015.04.27 21:16

A tavaly végzett tevékenységüket értékelte a Makói Polgárőr Egyesület szombaton a Keri kollégiumában. Kiderült, sokat jelent, hogy látják őket a városban, segítik az önkormányzat és a rendőrség munkáját. Czirbus Gábor alpolgármester további együttműködésre kérte őket.

- Köszönöm a makói polgárőr egyesület munkáját, jó látni őket az utcákon, a rendezvényeken. A makóiak biztonsága, gyermekeink biztonsága nagyon fontos. Ennek megőrzésében segítenek a rendőrség mellett, ők - mondta az alpolgármester, aki hozzá tette, a város közbiztonságát növeli, hogy a meglévő kamerák mellé pályázati forrásból újabb 10 kamerát helyeznek ki.

Kovács László, a Makói Polgárőr Egyesület elnöke elmondta, jó kapcsolatot ápolnak a közrendvédelmi szervekkel és a makói önkormányzattal, ennek fenntartására törekszenek.

A makói polgárőrök száma sajnos egyre csökken, pedig jelenlétükre szükség van. Közülük sokan dolgoznak főállásban, a minden napi munkájukon felül vállalják polgárőri feladataikat. Nincs könnyű dolguk az utánpótlás toborozásánál sem, hiszen mindenki önkéntesen végzi a dolgát.

Forrás: makohirado.hu

Feltette: Magyari Béla