Újra Hankook abroncsokon gurulhatnak, a Csongrád megyei szervezetek is jelentkezhetnek a gyár pályázatára

2018.05.24 18:02

Hetedik alkalommal hirdeti meg Abroncsadományozási Programját a Hankook Tire Magyarország Kft. A 2012-ben indított, ma már az ország legnagyobb ilyen jellegű kezdeményezésének számító programjában a vállalat már több mint 13 000 abronccsal, 273 millió forint értékben támogatta a fontos társadalmi célokat felkaroló civil szervezeteket. Pályázni a www.hankookadomany.hu oldalon lehet 2018. július 20-ig.

Rácalmás, 2018. május 24. – Ebben az évben is meghirdette egyedülálló Abroncsadományozási Programját a Hankook Tire Magyarország Kft. Ennek keretében a vállalat olyan alapítványoknak, kisebb egyesületeknek és nonprofit szervezeteknek kíván segítséget nyújtani, amelyek egyébként ritkán és csak nagy erőfeszítések árán jutnak támogatáshoz.

„Örülünk, hogy évről évre támogathatjuk azokat szervezeteket, amelyek munkájukkal rengeteget tesznek a helyi közösségek életéért, a környezetért vagy a beteg gyerekekért. Feladatunknak érezzük, hogy segítsük tevékenységüket, termékeinkkel szó szerint gördülékenyebbé, gyorsabbá, biztonságosabbá tegyük a napi munkájukat” – mondta Roy Katalin, a Hankook Tire Magyarország Kft. kommunikációs vezetője.

Az elmúlt évben több Csongrád megyei szervezettel együtt támogatásban részesült az Újszegedi Polgárőr Egyesület is. „Az abroncsok elősegítik a közbiztonságért és bűnmegelőzésért végzett szolgálatunkat. Úgy gondolom, példát kell mutatnunk az általunk használt járművek üzembiztos műszaki állapotával is. Az adománnyal emellett Egyesületünk anyagi helyzete is javul, hiszen az erre szánt összeget így további, a közösség számára hasznos tevékenységre tudjuk fordítani” – nyilatkozta Guvat Zoltán, a szervezet elnöke.

A pályázó szervezetek ezúttal is egyenként 12 darab, azaz 3 garnitúra Hankook abroncsra adhatják be igényüket július 20-ig a www.hankookadomany.hu weboldalon. A támogatásra azok a legalább 5 éve működő alapítványok, közalapítványok, illetve egyesületek pályázhatnak, akiknek környezet-, táj- vagy természetvédelem, fenntartható fejlődés, beteg gyermekek, koraszülöttek szállítása vagy rend- és katasztrófavédelem a fő tevékenységi köre.

Forrás: Hankook Tire Magyarország Kft.

Feltette: Magyari Béla