Újra élesztik a Szomszédok Egymásért Mozgalomat Csongrád megyében

2013.01.22 05:48

 

Újraindítják a SZEM mozgalmat Csongrádban is

 

A polgárőrség felfrissíti azt amiben igazán jó, és újra beindítja a Szomszédok Egymásért Mozgalmat. Ezzel kapcsolatban tartottak programindító értekezletet 2013. január 14-én, Törökszentmiklóson.

 

Batiz István, a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke most arról számolt be, hogy Csongrád megyében is újra indul a Szomszédok Egymásért Mozgalom (SZEM). Az elnök a mozgalom ismertetésekor rávilágított, hogy a lakosok az egymásra odafigyeléssel bűncselekményeket előzhetnek meg, illetve a téli időjárásban kialakult veszélyhelyzetekben is hatékonyan segíthetnek egymáson.

Mint mondta: Célul tűzték ki, hogy - főleg a nagyvárosi lakótelepeken - a lakók ne csak saját problémáikkal foglalkozzanak, hanem figyeljenek szomszédjaikra is. A Szomszédok Egymásért Mozgalmat úgy kívánják újraéleszteni, hogy egy-egy várost területekre osztanak és lakókat kérnek fel, akik társadalmi munkában fogják össze a lakóközösséget, illetve olyanokat toboroznak, akik hajlandóságot éreznek arra, hogy jobban és többet törődnek szomszédjaikkal.

Batiz István elmondta még, hogy a mostani hideg téli napokban már jól vizsgázott a mozgalom, a viszontagságos időjárás ellenére is tudtak segíteni egymásnak a szomszédok, legyen szó hó eltakarításról, segítségkérésről, élelmiszer- és tüzelőanyag kiszállításról.