Ülésezett a megyei polgárőr szövetség elnöksége

2018.05.25 20:58

A Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetség elnöksége a munkatervnek megfelelően tartotta soron következő elnökségi ülését május 25-én a szövetség irodahelyiségében.

Batiz István megyei elnök által vezetett elnökségi ülésen az elmúlt megyei közgyűlés értékelése, az OPSZ II. küldött közgyűlésre történő utazás megszervezése, a megyei honlap helyzete, a 300 X 100 Biztonsági program helyzete, a megyei polgárőrnap szervezési feladatai, a szövetség irodájának működése, az Ifjúsági tábor és az Országos Polgárőr Napon történő részvétel megszervezése valamint egyebek napirendi pontban az aktuális kérdésekről tárgyalt.

Batiz István elnök elmondta, hogy az elmúlt évet értékelő közgyűlés jó hangulatú és konstruktív volt. Kiemelte, hogy fontosnak tartotta, hogy a közgyűlést megtisztelte jelenlétével Dr Piros Attila r dandártábornok a Csongrád Megyei Redőr-főkapitány is. Ezután az elnök ismertette a május 26-án tartandó OPSZ küldött közgyűlésre történő utazást, amelyre nyolc fő küldött utazik Budapestre.

Majd Magyari Béla tiszteletbeli elnök, sajtóreferens tájékoztatta az elnökséget a megyei honlapról. Elmondta, hogy az elmúlt OPSZ elnökségi ülésen az OPSZ FEB is foglalkozott a megyék honlapjainak helyzetével, ahol a megyei honlapot kiválóra értékelték. Elmondta,  hogy a honlapon 1200 esemény jelent meg idáig és az elmúlt 12 hónapban 128564 látogatója volt a honlapnak. Az elnökség tudomásul vette a tájékoztatást.

Pőcze Levente elnökhelyettes elmondta, hogy a 300 X 100 biztonsági programban levő 10 egyesület a BM-től az önkormányzatokon keresztül 500 -500 ezer ft támogatást kapott. A polgárőr egyesületeknek a támogatásokat az önkormányzatok kifizették. Véleménye szerint a programban résztvevő egyesületek a vállalásaiknak eleget tettek.

A szövetség elnöke tájékoztatta az elnökséget a megyei polgárőrnappal kapcsolatos tárgyalásáról a Domaszéki önkormányzattal. Az a döntés született, hogy az idén elmarad a megyei polgárőrnap.

Ez után áttekintették a megyei szövetség irodájának munkáját, majd az elnök elismerően szolt az irodában dogozók munkájáról. Kiemelte, hogy Szemesi Szilveszter és Tóthné Marika sokat dolgozott az elszámolásdokkal, szinte nem volt az elszámolásokban hiba. Az elnökség határozattal köszönte meg a két személy munkáját.

Ez után az Országos Polgárőr Napra történő utazást beszélték meg és az a döntés született, hogy a beérkező igényeknek megfelelően indítanak autóbuszt Bajára a városokból június 23-án. A polgárőrök utaztatása ingyenes, a költséget a megyei szövetség viseli. Az OPIT-ra 4 fő fiatal polgárőrre kapott lehetőséget a megye az OPSZ-től. Az egyesületektől kérnek javaslatot a részvevő ifjú polgárőrökre vonatkozóan.

Ez után az elnök ismertette az elnökség tagjaival, hogy Szemesi Szilveszter és Vas Tibor elnökségi tagok írásban lemondtak az elnökségi tagságukról, a döntésüket nem kívánták indokolni. Az elnökség tudomásul vette a két személy döntését.

Forrás és kép: Magyari Béla