Ülésezett az OPSZ elnöksége

2014.01.22 08:02
Ez évben az első elnökségi ülését meg tartotta Budapesten az Országos Polgárőr Szövetség.

 Dr. Túrós András elnök köszöntötte a résztvevőket és boldog új évet kívánt. Az aktuális napi feladatok mellett többek között megtárgyalták a 2014. I. félévi munkatervet, az OPSZ 2014 évi költségvetését, valamint a szakmai programokat.
Az OPSZ megtartott elnökségi ülésen az első napirendi pontként az első félévi munkatervet  tárgyalta meg. Külön kiemelték, hogy a polgárőrség 2014 évben négy fő programhoz köti a szakmai tevékenységet, hogy a polgárőrök hatékonyabb, koordináltabb, előre tervezett szolgálattal járuljanak hozzá a települések általános közbiztonságának és a lakosság szubjektív biztonságérzetének javításához.
 Ebben az évben kiemelt feladata a megyei szövetségeknek és a polgárőr egyesületeknek a „Külterületek biztonsága”, „Tiszteletet az éveknek, biztonságot az időseknek” és a „100 X 100 biztonság” kiemelt programok folytatása és végrehajtása.
Az értekezleten megtárgyalták a 2014 évi költségvetést, amelyet Kolozsi József gazdasági elnökhelyettes terjesztett elő, felhívta a figyelmet, a takarékos gazdálkodásra. Kiemelte, hogy a költségvetés tervezésénél figyelembe vették a polgárőrség szakmai célkitűzéseit. Nyomatékosította, hogy a szakmai tagozatok, szövetségek és az egyesületek támogatására nagyobb összeg került tervezésre a tavalyihoz képest.
A munkatervhez és a költségvetési tervezethez többen is hozzászóltak.
Végül egyhangú szavazással elfogadták a munkatervet és a költségvetést.
Az OPSZ elnöksége tájékoztatást kapott a polgárőr igazolványok jelenlegi állásáról, valamint újabb tizenegy polgárőr egyesületek tagfelvételét fogadták el.
Forrás és kép: Magyari Béla Sajtóreferens
.

Téma: Ülésezett az OPSZ elnöksége

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása