Ülésezett az OPSZ elnöksége

2014.08.26 05:16
2014 Augusztus 22-én tartotta soron következő ülését az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége. Az ülésen részt vett Papp Károly r. altábornagy, Országos Rendőrfőkapitány és Fülep Zoltán tű. ezredes, a Katasztrófavédelem főosztályvezetője. 

Az elnökség tagjai a „100x100 biztonság” polgárőr bűnmegelőzési mintaprogram eddigi megvalósulását sikeresre értékelték. Papp Károly rendőrfőkapitány hozzászólásában telitalálatként jellemezte a program elindítását és kiemelte, hogy megvalósításának eredményessége a résztvevő szervezek kitűnő együttmű-ködésének köszönhető. Dr. Túrós András elnök javaslatára az elnökség egyhangú támogatásával döntöt-tek a program folytatásáról és bővítéséről, amely immáron „250X100 Biztonság” polgárőr és rendőr bűn-megelőzési program elnevezést viseli.
A Katasztrófavédelemmel történő stratégiai együttműködés keretében értékelte az elnökség az önkéntes tűzoltó és polgárőr úgynevezett „vegyes” egyesületek működésének eddigi tapasztalatait. Kardos Pál, az OPSZ katasztrófavédelmi alelnöke hozzászólásában kiemelte, hogy a tűzoltás illetve a katasztrófavédelmi feladatok ellátása is hozzátartózik a szubjektív közbiztonság megteremtéséhez. Az elnökség döntésével megerősítette, hogy fontosnak tartja és támogatja a vegyes egyesületek működését, kiemelt hangsúlyt fektetve a vállalt feladat ellátásához szükséges speciális képzés elsajátítására.
Az elnökség tagjai döntöttek a járőrszolgálatot ellátó polgárőr gépjárművek és járművek külső arculatáról is, melyet Erdős Viktória országos sajtófőnök terjesztett az elnökség elé. Az arculattal kapcsolatos összes fontos tudnivalóról bővebben elnöki körlevélben értesítik az egyesületi elnököket.
A grémium tagjai értékelték az idei Országos Polgárőr Napot valamint az Országos Polgárőr Ifjúsági Tábor tapasztalatait. Előbbit Gyarmati Sándor, utóbbit Horváth Róbert szóbeli előterjesztésével kiegészítve. Az elnökség Gyarmati Sándort dicséretben részesítette az országos polgárőr nap megszervezéséért.
Döntés született az OPSZ második féléves munkatervéről és a tanévkezdés polgárőrségi feladatairól, melyről szintén elnöki körlevélben értesítik az egyesületi elnököket.
Forrás OPSZ
Feltette Magyari Béla