Ülést tartott a Csongrádi Járás Helyi Védelmi Bizottsága

2013.02.27 06:44

Hétfőn a Csongrádi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon tartott munkaértekezletet a Csongrádi Járás Helyi Védelmi Bizottsága.  Az értekezleten -  a HVB-t vezető, dr. Holubán Csilla járási hivatalvezető mellett - részt  vett a város rendőrkapitánya, dr. Koncz József, valamint a Csongrád és Térsége Polgárőr Egyesület elnöke, Nagypál Sándor is.  Az ülésen a  vízügyi szakemberek  a  Tisza-parti települések  lakosai számára megnyugtató adatokat közöltek. Nagypál Sándor azonban felhívta figyelmet a műtárgyak állapotának felmérésére.  A Csongrádi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság vezetője, Szabó Bogár Imre pedig a feladatok között említette a települések veszély- és vízkár-elhárítási terveinek átdolgozását.

A munkaértekezleten Biatovszki László, az ATIVIZIG szakaszmérnöke vázolta fel a hidrológiai helyzetet, rámutatva: a következő hónapokban  nem várható jelentős árvíz a Tisza déli szakaszán. A térségben működő vízgazdálkodási társulat vezetője, Jakus József pedig elmondta: tavaly a közfoglalkoztatási programban alkalmazottak segítségével sikerült a társulat csatornarendszerét a legtöbb helyen megfelelő állapotba hozni.

A jelenlévők megállapodtak abban, hogy Csongrádi Helyi Védelmi Bizottság még a tavasz folyamán megtartja következő ülését, amelyen elfogadják a döntéstámogató és a katasztrófavédelmi munkacsoportok ügyrendjét.