Ünnepek alatt is szolgálatban az ópusztaszeri polgárőrök

2016.03.31 15:40

Nem volt semmilyen fennakadás, nem volt rendbontás, és nem volt vagyon elleni bűncselekmény sem a Feltámadás ünnepén!”- ezt Mucsi Antal, az ópusztaszeri polgárőr egyesület elnöke mondta, miután a hosszú hétvégén az egyesület másik tagjával – aki egyben a fia is – befejezték a hosszúra nyúlt ügyeletet.


A Szeri Polgárőrök majd minden héten hallatnak magukról. A legtöbbet tevékenykedő civil egyesületek között az első három helyezés egyike bizonyosan az övék lenne egy képzeletbeli dobogón. Néhány hete arról számolhattunk be velük kapcsolatban, hogy a lovas polgárőr szolgálatot indítják be a településen, most pedig arról, hogy a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége és a kisteleki rendőrkapitányság felkérésére ügyeletet vállaltak Húsvét hosszú hétvégéjén.

A felkérésre nem is volt igazából szükség, hiszen természetesnek tartom, hogy azért vagyunk a faluban: segítsünk, ha kell. –mondja az elnök.

Amiért mégis jól esett a hivatalos megkeresés az azért volt, mert bizonyítottnak látom általa, hogy szükség van ránk, számítanak a jelenlétünkre.”

Húsvét ünnepén a 2500 lelket számláló településen megnő a forgalom. Az ország valamennyi vidékéről és külhonból is sokan látogatnak el ide. A Szeri Polgárőr Egyesület két tagja forgalmat irányított, útbaigazított, felügyelt a biztonságra, így elmondhatjuk: Ópusztaszeren az ünnep valóban nyugalomban, rendben, békében telt.

szöveg: Andódy Olga

Fotó: Becsei Csaba

Feltette: Magyari Béla