Ünnepélyes fogadalom és évértékelés Szentesen

2017.03.25 20:57

A Szentesi Polgárőr Egyesület március 24.-én pénteken tartotta évértékelő közgyűlését a Kisér utcai székházukban, ahol ünnepélyes fogadalmat tettek az újonnan felvett polgárőrök . A fogadalmat tevők között ott volt Szél Csaba Nagytőke polgármestere is.

 

 

 Gilinger István elnök köszöntötte a tagságot és a meghívott vendégeket. A Közgyűlést megtisztelte jelenlétével Dr. Demeter Attila alpolgármester, Szél Csaba Nagytőke polgármestere, Vas Tibor a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség szakmai alelnöke, Kun József rendőr alezredes Szentesi Rendőrkapitányság Rendvédelmi osztályvezetője, Magyari Béla CSMPSZSZ tiszteletbeli elnöke és Tari Tibor a Szentesi Kinizsi Labdarugó Sportkőr elnöke.

Elsőként az elnöki beszámoló következett. Az egyesület elnöke részletesen beszámolt a 2016. évi tevékenységükről, elért eredményeikről. Az elnök úgy fogalmazott, hogy a közbiztonság és a bűnmegelőzési feladatok ellátása terén eleget tettek a vállalásaiknak. Az önkormányzattal, a rendőrséggel és a lakossággal nagyon jó a kapcsolatuk. Kiemelte, hogy a tagság nagyon aktív, ez megmutatkozik a teljesítményekben is. Járőrszolgálatot teljesítettek heti 3-4 alkalommal gyalogosan-kerékpárral a város és a kiskertek területén éjjel-nappal. Tájékoztató cédulákkal jeleznek a lakosságnak, hogy járőrük mikor járt arra és mit észlelt. Heti 2 alkalommal a piac és környékén is hajtanak végre járőrözést, felügyelnek a piac rendjére és az ott parkoló gépkocsikra. A tanyán élőkkel a kapcsolatuk megfelelő. Az elnök kiemelte beszámolójában, hogy az önkormányzati rendezvényeket és környékbeli települések, egyéb felkérések rendezvényit is biztosították a rendőrséggel együttműködve. Külön szólt arról is, hogy Farkas Sándor országgyűlési képviselő úr felkérésére, a Fábiánsebestyéni Kinizsi Parkban megrendezett Nemzetközi Fogatverseny biztosításában is nagy erővel teljesítettek szolgálatot.

Nagyon fontos volt a tanév kezdetén, az iskola környékén a közös szolgálat ellátása, valamint a  rendezvények biztosítása. A kegyeleti ünnepkor a temető és környékén töltött szolgálatok, amit a lakosság is megköszönt.

Ezután a közgyűlés elé terjesztette a 2017 évi feladat tervet.

Majd ezt követte a pénzügyi beszámoló, a 2017 évi költségvetési terv és a Felügyelő Bizottsági beszámolója következett.

Elfogadták a 2016. évi elnöki, gazdálkodási, valamint a Felügyelő Bizottsági beszámolókat és megszavazták 2017. évi költségvetési tervezetet.

Dr. Demeter Attila alpolgármester hozzászólásában elmondta, nagyra tartja a polgárőrök önzetlen feladat vállalását, amivel hozzájárulnak a város lakosságának szubjektív biztonságérzetének javításához. A város ma már nem tudja nélkülözni a polgárőrség munkáját. Külön kiemelte, hogy az elnök  hetente megjelenik nála egyeztetésre, de ha valamiben segítségét kéri, szívesen segít és úgy gondolja, hogy jól tudnak együtt dolgozni. A beszámolóból az derült ki, hogy az egyesület a tőrvényekben előírtaknak megfelelően működik. A város területén jól szervezet polgárőrség dolgozik a lakosság érdekében és a lakosság nevében megköszönte a munkájukat.

Kun József Rendvédelmi osztályvezető is elismerően szólt az egyesület tevékenységéről. Megköszönte a polgárőrök önkéntes munkavégzését és elmondta, hogy nagyon fontosnak tartja a közös szolgálatok ellátását a rendőrséggel. Hozzászólásában kiemelte, hogy az elnök rendszeresen hetente megjelenik feladat egyeztetésre, ami nagyban segíti a közös szolgálat ellátását. A téli kemény időjárásban is oda figyeltek a külterületen élő lakosságra is. Jelezte a polgárőrség felé, hogy a Csongrádi Rendőrkapitányság is kéri az egyesületet, hogy a rendszám felismerő rendszerrel a városban is lássanak el közös szolgálatot esetenként.  Köszönet minden polgárőrnek a bűnmegelőzés és közbiztonság területén kifejtett tevékenységéért és reméli, hogy a jövőben is számíthatnak segítségükre.

Ezután Vas Tibor szakmai alelnök is hozzászólt a közgyűléshez. Kiemelte, hogy az egyesület beszámolója jól felépített volt, és kiderült belőle, hogy az egyesület igen csak sok munkát végzett el 2016- os évben. Nagyon őrül annak, hogy az egyesület kiemelten jól működik. Példaértékű az a kapcsolati rendszer, melyet az egyesület kiépített a társszervekkel, a rendőrséggel és a település lakóival a közbiztonság érdekében. Végezetül megköszönte a polgárőrök 2016. évben végzett munkáját, sok sikert kívánt a 2017. évi feladatok megoldásához.

Ezután az egyesület részére egy elismerő oklevél és 3 fő tagnak az ötéves Szolgálatért Emléklap került átadásra. 

Ezután Tari Tibor a sportkör elnöke három fő részére ajándékot adott át.

Majd az elnök átadta a Szentesi polgárőr egyesület által alapított kivalló polgárőr díjat, amelyet az elnökség ítélt oda Váci István polgárőrnek.

Ezt követően egy finom vacsorával és kötetlen beszélgetéssel zárult a közgyűlés.

Fotó és forrás: Magyari Béla

A fotógaléria megtekinthető a képre kattintással