Ünnepélyes képzés indítása a Kiszombori Polgárőr Egyesületnél

2013.04.05 21:52
Korábban arról hírt adtunk Kiszomboron megalakult a polgárőrség, amelyet a Megyei Szövetség és az Országos Polgárőr Szövetség felvett tagjai sorába. Az ünnepélyes megnyitót és a képzést 2013 04. 05 én tartották a faluházban
A megjelent vendégeket és polgárőröket Bakos Tamás egyesület elnöke köszöntötte. Vendégek voltak Szegvári Ernőné polgármester  asszony, Batiz István a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Vas Tibor a Megyei szövetség szakmai alelnöke, Szilasi Horváth Jenő a Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség parancsnoka és a Kiszombori rendőrőrs parancsnoka.
 
 
 
 
Szegvári Ernőné polgármester asszony köszöntőjében kiemelte, hogy régóta szerettek volna polgárőrséget létrehozni és Bakos Tamás elnök úrnak köszönhetően létrejött. Rendkívüli módon örül a kezdeményezés sikerének és nagyon szeretné ha a tőrvényeknek megfelelően sikeresen működne a polgárőrség. Jó együttműködést kívánt az önkormányzattal, a szövetséggel és rendvédelmi szervekkel. A mai naphoz hasznos időtöltést és képzést kívánt a polgárőröknek.
Szilasi Horváth Jenő őrnagy elmondta, hogy elég hosszú tapasztalata van a polgárőrséggel kapcsolatosan, az előző szolgálati helyén mint összekötő tevékenykedett. Kiemelte, hogy a polgárőrök munkájára és közös szolgálatra nagy szükség van és a lehetőségének megfelelően segíti a polgárőrséget szolgálat felkészítésben. Eredményes felkészülést és sok sikert kívánt a polgárőrségnek.
Kiszombori rendőrőrs parancsnoka elmondta mindenben segíteni fogja az egyesületet és napi kapcsolatot alakítanak ki, viszont elvárja, hogy jelzést adjanak a polgárőrök a rendőrségnek.
Sok sikert kívánt az egyesületnek a további munkához.
 
Batiz István megyei elnök kiemelte , hogy minden segítséget megad a megye az egyesületnek
a zökkenő mentes kezdéshez és erre kérte a település polgármester asszonyát is. Közölte , hogy az OPSZ elnöksége felvette tagjai közé a Kiszombori polgárőr egyesületet, a képzés és a sikeres vizsga után lehet szolgálatot ellátni. Sok sikert és kitartást kívánt a polgárőr egyesületnek.
Majd ezután Vas Tibor szakmai alelnök meg kezdte a képzését a polgárőröknek.

 

 

 

Forrás Magyari Béla
 

 

 

Téma: Ünnepélyes képzés indítása a Kiszombori Polgárőr Egyesületnél

kérdés

Gábor Csaba | 2014.01.04

Megmondaná nekem valaki,hogy mit keres egy anya -akinek a férje Németországban dolgozik és háromhavonta jár haza a gyerekeihez-
szóval mit keres az anya, a Polgárőrségben, egy ilyen családi helyzetben,ráadásul úgy hogy a gyerekeit magukra hagyja éjjelek éjjelén is akár??!!!
Vizsgálják-e a jelentkezőknél az ilyen és ehhez hasonló helyzetet?!
Vajon a "szabadidejét" erre áldozva, nem csorbul a családra fordítandó idő rovására?!
A válasz egyszerű:Pontosan a gyerekei látják kárát vagyis a családvédelem, ami nem önkéntesség,hanem KÖTELESSÉGE a szülőnek!!Tudomásom van róla hogy a férje sem szívleli a részvételét és a gyerekei sem, ennek ellenére is részt vesz a Polgárőrségben.
Egyébként semmigondom a Polgárőrséggel mint szervezettel de az nem helyes, ha ilyen előfordulhat!
A döntés önöket illeti, de gondolkozzanak el az eseten.

Az eset létező, nem kitalált!

Amennyiben szükséges meg fogom fontolni a személyes meghallgatást is.A saját nevem vállaltam, de a konkrét esetben csak személyesen nevezem meg az illetőt és családját.

Új hozzászólás hozzáadása