Ünnepséget biztosítottak a polgárőrök

2018.03.16 05:30

Csongrád megyében, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából megrendezett megemlékezésnél március 15-én, szinte valamennyi településen ott voltak a polgárőrök, hogy aktív közreműködésükkel elősegítsék a méltó megemlékezést.

Így volt ez Mórahalmon is, ahol az Aranyszöm Rendezvényházban tartották a 1848/49-es forradalom és szabadságharc alkalmából megrendezett megemlékezést. Sárközi László a mórahalmi polgárőrség elnöke elmondta, hogy a megemlékezés ideje alatt a gyerekeket és szüleiket külön teremben a Grimm-Busz Színház: "Csodálatos lámpás" című előadása fogadta.

Ezt követően a gyerekek kézműves foglalkozáson vehettek részt a helyi óvodapedagógusok vezetésével. Megemlékezés zárásaként a Pilvax kávéház – ’48-as finomságok vására (1 pár virsli 48 Ft, 1 pohár sör 48 Ft, óvodai szülők süteményvására, ahol minden sütemény 48 Ft) várta a résztvevőket.

A rendezvényen biztosításán felül a Mórahalmi polgárőrség nevében az egyesület elnöke is megemlékezett egy szál virág elhelyezésével a hősökről.

Képek: Pálinkó Szilveszter

Forrás: Magyari Béla