Végső búcsút vettek Doszpod Erika domaszéki polgárőrtől

2017.09.28 20:19

2017. szeptember 28-án, a Szeged Belvárosi Temetőben vettek végső búcsút Doszpod Erika polgárőrtől, a Domaszéki Polgárőr Egyesület szolgálat közben elhunyt tagjától.

A polgárőrség nevében dr. Tatár Zoltán, a Domaszéki Polgárőr Egyesület elnökhelyettese búcsúztatta elhunyt tagtársunkat, az alábbi szavakkal:

„Megrendülten állunk polgárőrtársunk, Doszpod Erika hamvainál. Váratlanul ért minket halálának híre, hiszen vidám, életerős családanyaként ismertük őt meg. A sors azonban nem kiszámítható, a halál nem válogat.

Doszpod Erika mindössze hat hónapja vett részt megfigyelőként a Domaszéki Polgárőr Egyesület munkájában. Mivel a feladatok ellátása során példamutatóan járt el, az egyesület elnöksége a közelmúltban vette fel őt a polgárőrség sorai közé. Kitartása, embersége, higgadtsága, a közösség irányában tanúsított önzetlen segítőkészsége volt erre a legjobb ajánlólevél.

A tragikus estén, mikor érte jött az elmúlás angyala, egy bűncselekmény sértettjévé vált idős domaszéki hölgyön igyekezett segíteni, őt megvigasztalni és megnyugtatni, a sors azonban másképp rendelkezett. A körülötte állók minden tőlük telhetőt megtettek azért, hogy életét megmentsék, ám csak időlegesen jártak sikerrel. Ezen a helyen mondunk hálás szívvel köszönetet mindazoknak, akik ezekben a rettenetes percekben mellette voltak, lelkiismeretesen küzdöttek azért, hogy közöttünk maradhasson. Fájdalmas, hogy küzdelmüket nem koronázta siker.

Bár csak igen rövid időt tölthetett el a polgárőrség soraiban, Doszpod Erika önzetlenül szolgálta települése lakosságát és hazája javát. Halálában sem hazudtolta meg önmagát. Lelke, tudata elszállt, azonban teste ép maradt, több ember életét mentve meg azzal, hogy szervei más emberekben élhetnek tovább. Köszönjük Erikának és családjának ezt az önzetlen cselekedetet.

Az Országos Polgárőr Szövetség, a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége, a Domaszéki Polgárőr Egyesület és valamennyi polgárőr nevében ezúton fejezzük ki őszinte együttérzésünket Erika családjának, így különösen gyermekeinek, Alexandrának és Mercédesznek, ahogyan ő hívta őket: Szaszának és Mercinek, valamint párjának, Kovács György polgárőr társunknak. Kívánjuk nekik, hogy mihamarabb találjanak vigasztalást, amiben lehetőségeinkhez mérten segíteni igyekezünk számukra.

Drága Erika!

Hálásan köszönjük Neked, amit hazánkért és a polgárőrségért tettél! Köszönjük önfeláldozó munkádat és mindazt a jót, amit földi pályád során magad után hagytál.

Isten veled, nyugodj békében!”

            

A gyászszertartáson az Országos Polgárőr Szövetség képviseletében Fuksa Ágnes és a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége képviseletében részt vett Batiz István, a megyei polgárőr szövetség elnöke. Gyászunkban osztozott Kispéter Géza polgármester és Sziráki Krisztián alpolgármester, valamint Józsáné Bánhidi Márta, a Domaszéki Bálint Sándor Általános Iskola igazgatója is.

Ezúton köszönjük mindazoknak, akik elhunyt tagtársunk temetésén megjelentek és a család gyászát enyhíteni igyekeztek, elhunyt tagtársunkra egy-egy szál fehér rózsával emlékeztek. Külön köszönjük valamennyi megjelent polgárőr bajtársunk együttérzését és segítő közreműködését.

Kép: Tatár Anna

Forrás: Magyari Béla