Vendég polgárőrök búcsúztatása

2015.09.30 17:30

Véget ért a vendég polgárőrök önkéntes szolgálata a déli határszakasz településein, ahol kettő héten keresztül mintegy 30 fő polgárőr látott el szolgálatot váltott időrendben éjjel és nappal.

2015.szeptember 28.-án búcsúztatták a vendég polgárőröket Röszkén, melyen megjelent Kolozsi József az OPSZ elnökhelyettese, Batiz István a CSMPSZ elnöke, Gyarmati Sándor a Békés Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Csányi László Mórahalom város alpolgármestere, Borbásné Márki Márta a Röszke község polgármestere valamint fogadó egyesületek elnökei: Pőcze Levente Ásotthalom, Sárközi László Mórahalom és Túró István Röszke.

 A helyi települések / Röszke , Mórahalom, Ásotthalom / önkormányzatának vezetői és a polgárőr egyesületek vezetői megköszönték és szerény ajándékkal jutalmazták a Békés – és Szolnok megyei polgárőrök önkéntes, önzetlen munkáját, mellyel  nagyban hozzájárultak és segítették a településeken a közrend biztosítását és a  lakosság közbiztonságérzetének növelését.

A három megye polgárőr elnökei kijelentették, hogy a jelen példaértékű együttműködés és segítség alapján a polgárőrökre mindenkor számítani lehet.

A terített asztal mellett családias hangulatban uralkodott . A felszolgált finom  pörkölt elfogyasztása után baráti beszélgetés közepette vettek búcsút egymástól és a települések képviselőitől a polgárőrök.

Forrás és fotó: Magyari Béla és Virág István

A cikkhez tartozó fotók