XV. Megyei Polgárőr Nap volt Felgyőn

2013.06.24 18:04
Idén tizenötödik alkalommal rendezték meg a Csongrád Megyei Polgárőr Napot, melynek ez évben Felgyő adott helyszínt, amely a falunapok keretében került megrendezésre az elmúlt hétvégén
A nap gyönyörűen sütött, igazi szabadtéri rendezvény megtartására alkalmas időben érkeztek a helyszínre látogatók. A rendezvényen 21 egyesület szép számmal képviseltette magát. Érdekes és szórakoztató programok várták az érdeklődőket.
Délelőtt 9.30-kor kezdődtek a köszöntők, illetve a jutalmak átadása. Elsőként Horváth Lajos, Felgyő polgármestere rövid beszédével megnyitotta az ünnepséget. A Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Batiz István pár mondatban köszöntötte a megjelenteket és mindenkinek szép, tartalmas napot kívánt. A rendezvényen képviseltette magát az Országos Polgárőr Szövetség, a Csongrád Megyei Rendőrség, megyei Határrendészet, Katasztrófavédelem, a MATASZ, Járási Kormányhivatal, megyei települések polgármesterei stb. Jutalmak átadását elsőként Horváth Lajos polgármester úr kezdte.
Az Országos Polgárőr Szövetség Elnöke a mozgalomban huzamosabb időn keresztül kifejtett, kimagasló tevékenységéért
 Polgárőr érdemkereszt arany fokozata kitüntetésben és jutalomban részesítette
Horváth Lajos urat, Felgyő község Polgármesterét, Vigh Imre urat, a Csongrád és térsége Polgárőr Egyesület tagját.
Polgárőr érdemkereszt ezüst fokozata kitüntetésben és jutalomban részesítette
Csányi Jenő urat, a Felgyői Polgárőr Egyesület elnökét.
Polgárőr érdemkereszt bronz fokozata kitüntetésben és jutalomban részesítette
 Horváth János urat, az Ásotthalmi Községi Polgárőr Egyesület tagját.
Batiz István, a Megyei Szövetség elnöke a polgárőrséggel történő együttműködés terén kifejtett kimagasló tevékenységéért „emlékplakett” tárgyjutalom és oklevél elismerésben részesítette a Szegedi Rendőrkapitányság, Röszkei Rendőrőrs parancsnokát, Herzsán Gábor Ferenc rendőr főhadnagy urat. Távolléte miatt jutalmát a Röszkei Polgárőr Egyesület elnöke, Túró István vette át. Jutalomban részesült a Szentesi Rendőrkapitányság, Nagymágocsi Rendőrőrs körzeti megbízottja Remzső István rendőr törzszászlós úr és Vendlóczki Károly Richárd rendőr törzsőrmester úr. Valamint a Szegedi Rendőrkapitányság, Belvárosi Rendőrőrs körzeti megbízottját, Varga Pál rendőr zászlós urat.
A Megyei Polgárőr Szövetség elnöke a huzamosabb időn keresztül kifejtett, kimagasló polgárőr tevékenység ellátásáért „emlékplakett” tárgyjutalomban és oklevél elismerésben részesítette:
a Földeák Polgárőr Egyesület tagját: Berényi József urat,
a Röszkei Polgárőr Egyesület tagját: Bicskei Mihály urat,
a Földeák Polgárőr Egyesület tagját: Kovács Zoltán urat,
a Nagymágocsi Polgárőr Egyesület tagját: Maczelka János urat,
a Nagymágocsi Polgárőr Egyesület tagját: Méri Ferenc urat,
az Ásotthalmi Községi Polgárőr Egyesület tagját: Móri József urat,
a Csanádpalotai Polgárőr Egyesület tagját: Szentmiklósi Gábor urat,
A délelőtt folyamán kb. 1500-an látogattak el a rendezvényre, de ez a szám délutánra csak nőtt. Az egyesületek elméleti és gyakorlati feladatokon keresztül mérhették össze tudásukat. A kötél-és traktorhúzástól ( első helyezett: Csongrád) a lövészeten át, egészen az ügyességi és főzőversenyekig ( első helyezett: Csanytelek) körülbelül 12 számban mérkőzhettek meg a csapatok. Kiemelkedően szerepelt a csongrádi, a tömörkényi, illetve a felgyői egyesületek csapata. Egész napos, változatos szórakozásban volt része minden érdeklődőnek Felgyőn, a Csongrád Megyei Polgárőr Napon.

          A képen polgárőrök gyülekezése                       A képen Farkas Sándor fővéökkel beszélgetnek

XV.Megyei Polgárőr Nap Felgyő 2013. 06. 22 Képei

 

Forrás Magyari Béla, Stefanik Diána
Feltette Magyari Béla

 

 

 

Téma: XV. Megyei Polgárőr Nap volt Felgyőn

Gratuláció

Magyari Béla | 2013.06.28

Kedves Felgyői Polgármester úr és polgárőrök!
Gratulálok a rendezvény megrendezéséhez, nagyszerű volt és szórakoztató. A programok nagyon tetszettek, mindenki kedveszerint tölthette az idejét a rendezvényen és szórakozhatott.
Még egyszer gratulálok a falunaphoz és a polgárőrnapi rendezvényhez

Új hozzászólás hozzáadása