Zákányszék község díszpolgára lett egy polgárőr

2018.08.18 12:59

A Zákányszéki Falunapok keretében augusztus 17.-én 17 órakor adták át a falu kitüntetéseit, így a díszpolgári kitüntető címet is, a sportcsarnokban rendezett XXIV. falunapok nyitó ünnepségén. A díszpolgári kitüntető címet Zákányszék község képviselő testülete alapította.

A Zákányszék község önkormányzata minden évben elismerését és köszönetét fejezi ki azon személyeknek, akik a település közösségi életében részt vesznek, munkájukkal és tevékenységükkel hozzájárulnak Zákányszék fejlődéséhez.

 Matuszka Antal polgármester úr adta át a kitüntetéseket, így Adamik István polgárőrnek is, aki ezen a napon ünnepelte a 69. születésnapját, emellett a településen végzett kiemelkedő tevékenységért, a közbiztonság javítása érdekében végzett munkájáért, példaértékű életvitelének elismeréseként a Zákányszék község önkormányzata és képviselő testülete a Zákányszék község díszpolgára kitüntető címet adományozta.

Adamik István több mint 17 éve teljesít a szó legszorosabb értelmében szolgálatot a közösségért és vezette a polgárőr egyesületet. Példaértékűen kovácsolta össze az egyesületet. Munkája elismeréseként többször kapott kitüntetést is. 2017 őszén adta át az egyesület vezetését és továbbra is polgárőrként tevékenykedik. Ezután még hosszasan méltatták munkásságát.

Végül Adamik István lépett a mikrofon elé és következőket mondta” Nagyon nehéz ebben a helyzetben megszólalnom, de mindenkinek nagyon szépen köszönöm a bizalmat és, hogy ezt a kitüntető címet megkaphattam”.

   

Fotó és forrás: Magyari Béla