Zebrát fogadtak örökbe a Szegedi polgárőrök

2017.07.01 09:08

A szegedi polgárőrök öt zebrát fogadtak örökbe. Vállalták, hogy ezeket a jelzőlámpa nélküli, forgalmas gyalogátkelőket visszatérően ellenőrzik, segítik a gyalogosok átkelését. Emellett egy jól látható, sárga színű, figyelemfelhívó grafikával ösztönzik a gyerekeket, hogy nézzenek szét az úttestre lépés előtt.

 A szerda délelőtti felhőszakadás miatt nem tudták felfesteni a Dózsa György Általános Iskola előtt azt a figyelmeztető jelzést, amelynek célja, hogy az iskolába érkező és onnan hazainduló gyerekeket óvatosságra intse. Az Országos Polgárőr Szövetség által indított akcióban Szegeden öt gyalogátkelőhelyen készül el a járdagrafika.

Tóth Zoltánné, a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség gazdasági alelnöke elmondta, öt olyan oktatási intézménynél, ahol a gyerekeknek veszélyes közlekedni festették fel a figyelemfelhívó szöveget a járdára. Ennek célja, hogy a gyerekek nézzenek körül mielőtt átmennek a zebrán és az autósokat pedig arra figyelmeztetik, hogy vigyázzanak a közlekedőkre.

Tóth Károly önkormányzati képviselő szerint a polgárőrök, azaz a civilek kezdeményezése nagyon hasznos, és a lakosság igényeivel találkozik.

Tápén mindössze egyetlen zebra található a Bálint Sándor Tagiskola előtt, itt már elkészült a sárga színű, figyelemfelhívó felfestés. 

Szécsényi Rózsa önkormányzati képviselő elmondta, egy kanyar miatt nehezen belátható ez a gyalogátkelő és ezért nagyon fontos, hogy mind az autósok, mind a gyalogosok figyelmesen közlekedjenek, a festés peddig éppen erre figyelmezteti őket.

A polgárőrség most öt gyalogátkelőnél tudta felfesteni a jeleket a balesetek  megelőzése érdekében, de bíznak abban, hogy a következő pályázati fordulókban újabb helyszínekre is kikerülhetnek a figyelmeztető jelzések.

Fotó és szerző: Magyari Béla

Forrás: szeged.hu