Polgárőr hírek

Advent harmadik hétvégéje több feladatot is hozott a Szegvári Polgárőr Egyesület részére. 9 fő felnőtt polgárőr és 4 fő ifjú polgárőrrel vettek részt a rendezvényeken.

A Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnöksége nevében köszönetemet fejezem ki a polgárőröknek, valamint az együttműködő szervezetek munkatársainak a 2023-as évben tanúsított példaértékű teljesítményért.

OPSZ – Határvédelmi Polgárőr Tagozat támogatásával, Csongrád-Csanád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége, 2023. december 14-én, Mórahalmon, "Szakmai Napot" tartott a Határvédelmi Polgárőr tagok részére.

Az Apátfalvi, az Ambrózfalvai, a Csanádalberti, a Csanádpalotai, a Marosmenti, a Királyhegyesi, a Pitvarosi, és a Nagyéri polgárőr egyesületek, tekintettel a Makó térségében újonnan alakult egyesületekre, az ott tevékenykedő egyesületi vezetők részvételével kerekasztal megbeszélést tartottak a makói rendőrkapitányságon, december 09-én szombaton.
...

Közlemény

2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól

17 §.(2) A polgárőri szolgálat ellátása során a gépjárművön figyelmeztető jelzést adó készülék - jogszabályban meghatározottak szerint - működtethető.

A 12/2007. (III. 13.) IRM rendelet 9.§ 1/j pontjára kell hivatkozni egy kérelemben, melyet benyújtasz az okmányirodába. Ez alapján beírják a forgalmi engedélybe, hogy a "gépjármű figyelmeztető jelzés használatára jogosult".