Polgárőr hírek

Mozgalmas hétvégén van túl a makói Marosmenti Polgárőr Egyesület és a Csanádalberti Polgárőr Egyesület. Párhuzamosan két rendezvény biztosításában vettek részt a polgárőrök a rendőrséggel közösen.

Húsvét vasárnap sem pihetek a Szentes Polgárőr Egyesület tagjai. "Szeretettel várunk Húsvét Vasárnap az OPEN Hotelbe, ahonnan izgalmas, térképes édességgyűjtő túrára indulhatsz Szentes utcáin!" Így szólt a felhívás a hotel eseményének első bejegyzéseként.

A Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége soron következő kibővített elnökségi ülését tartotta 2024. március 26-én 16 órakor a Határrendészeti kirendeltségen, a polgárőr koordinátorokkal, amelyen az egyesületek első félévi pénzügyi támogatását, valamint az éves költségvetési tervet is elfogadták.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnöksége nevében kívánok minden polgárőrnek és kedves családtagjainak

Faragó János elnök úr köszöntötte a meghívott vendégeket, Batiz Istvánt a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnökét, Kun József rendőr alezredest, a Szentesi Rendőrkapitányság vezetőjét és az egyesület tagjait. Majd felkérte Paksi Anikó elnökhelyettes asszonyt a közgyűlés levezető elnökének.

Közlemény

2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól

17 §.(2) A polgárőri szolgálat ellátása során a gépjárművön figyelmeztető jelzést adó készülék - jogszabályban meghatározottak szerint - működtethető.

A 12/2007. (III. 13.) IRM rendelet 9.§ 1/j pontjára kell hivatkozni egy kérelemben, melyet benyújtasz az okmányirodába. Ez alapján beírják a forgalmi engedélybe, hogy a "gépjármű figyelmeztető jelzés használatára jogosult".