Polgárőr hírek

"Ünnepet ül ma a magyar nemzet, ünnepel minden magyar szerte a világon. Szívünk fölött ott a nemzeti színű kokárda, lelkünket feszíti a büszkeség a márciusi ifjak Európa-, sőt világszerte ismert bátorsága miatt. Mert a magyarnak a március 15. olyan, mint bezárt rabnak a szabadulás pillanata, az éjszakában bolyongónak a hajnal első fénysugara. Ezen...

A Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke Batiz István úr köszönő levélben ismerte el a kiemelkedő munkájukat a Röszkei Polgárőr Egyesület elnökének Túró Istvánnak, és az Alsóvárosi Közhasznú Polgárőr Egyesület elnökének Sándor Jánosnak, valamint a szolgálatot ellátó tagjaiknak is.

Az év szinte minden napján, összesen több mint tizezer órában adtak szolgálatot az Ásotthalmi Községi Polgárőr Egyesület tagjai a 2023 –as évben. A település biztonságának őrzése, a tanyai iskolások kisérése, a rendezvények biztosítása mellett munkájuk nagy részét a rendőrségi szervek segítése, és az illegális migráció elleni harc tette ki –...

Az Országos Polgárőr Szövetség a Közlekedéstudományi Intézet támogatásával az általános iskolások részére kiírt közlekedésbiztonsági képzés megvalósítására kiadott pályázati összegből kerültek átadásra közlekedés felkészítésére szemléltető anyagok.

A Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkársága által meghirdetett X. Civil véradó héten február 19–e és 23-a között Csongrád-Csanád vármegyében 6 településen: Makón, Szegeden, Szentesen, Mindszenten, Hódmezővásárhelyen és Mórahalmon lehet majd csatlakozni az akcióhoz.
10.000 darab Hagymatikum...

Az országban elsőként – az OPSZ elnökének jelenlétében – már a módosított polgárőr törvény alapján újította meg együttműködéseit az önkormányzattal és a társszervekkel a Mórahalmi Önvédelmi Egylet (Polgárőrség).

Közlemény

2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól

17 §.(2) A polgárőri szolgálat ellátása során a gépjárművön figyelmeztető jelzést adó készülék - jogszabályban meghatározottak szerint - működtethető.

A 12/2007. (III. 13.) IRM rendelet 9.§ 1/j pontjára kell hivatkozni egy kérelemben, melyet benyújtasz az okmányirodába. Ez alapján beírják a forgalmi engedélybe, hogy a "gépjármű figyelmeztető jelzés használatára jogosult".