Polgárőr hírek

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Makói Návay Lajos Technikum és Kollégiumában tartott előadást a polgárőrség tevékenységéről, a makói Marosmenti Polgárőr Egyesület szakmai vezetője, Oláh Sándor.

"Makói Hagymafesztivál gazdag és értékes hagyományokra épülő rendezvény, mely több mint 30 éves múltra tekint vissza. Az évek előrehaladtával egyre bővült a fesztivál szakmai és szórakoztató programja. Ma már ismert előadók koncertjei, gasztronómiai különlegességek és egyéb programok várják az érdeklődőket.

2023. szeptember 02-án délután telefonon kerestek a mórahalmi rendőrőrs munkatársai, hogy a reggeli órákban Ruzsa területéről, Üllés-Ruzsa közötti tanyavilágból eltűnt egy 60 éves hölgy, nem tudják merre tartózkodhat. A magyarul nem beszélő külföldi állampolgárról annyit lehetett tudni, hogy folyamatos orvosi kezelésre szorul, gyógyszereit és...

Az Országos Polgárőr Szövetség, a településeken dolgozó polgárőrök minden évben kiemelt figyelmet fordítanak a tanévkezdés biztonságára. Idén sincs ez másként, ezért a 2023-24-as tanév időszaka alatt a polgárőrök önállóan, de a rendőrséggel szoros együttműködésben, fokozottan vesznek részt a településeken a bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági...

Közlemény

2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól

17 §.(2) A polgárőri szolgálat ellátása során a gépjárművön figyelmeztető jelzést adó készülék - jogszabályban meghatározottak szerint - működtethető.

A 12/2007. (III. 13.) IRM rendelet 9.§ 1/j pontjára kell hivatkozni egy kérelemben, melyet benyújtasz az okmányirodába. Ez alapján beírják a forgalmi engedélybe, hogy a "gépjármű figyelmeztető jelzés használatára jogosult".