Polgárőr hírek

Újra nő az illegális bevándorlók száma és a feszültség a déli határon – mondta lapunknak Pőcze Levente, az Ásotthalom Községi Polgárőr Egyesület elnöke. Volt pár hónap "enyhülés", akkor kevesebben érkeztek, azonban az utóbbi két-három hónapban megint egyre többen jönnek. És a korábbiakhoz képest sokkal több a gyermek. Családok jönnek egészen apró...

Felkérést kapott a Szentes Polgárőr Egyesület, hogy a rendőrséggel együttműködve a Kossuth téren, a Megyeháza előtt 11:00 órától a mentőhelikopter le- és felszállása zavartalanságának biztosításában vegyen részt. Ezen felül a kilátogatókat is tájékoztatták, útbaigazították a polgárőrök.

Polgárőr egyesületek alapfeladatként a módosított Polgárőr Törvény alapján, az államhatár védelmében, és az illegális migráció megakadályozásában történő közreműködéssel összefüggésben, Magyarország területének határvonaltól, illetve a határjeltől számított 8 km-es sávon belül szolgálatot láthatnak el.

Ezen a héten zajlik a XI. Civil véradó hét. Ez az az akció, amely a civil közösségeket közvetlenül szólítja fel a véradásra. A Csongrád-Csanád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ ezúttal is csatlakozott Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős helyettes államtitkársága által szeptember 16. és 20. között meghirdetett...

Nagyszabású rendezvénnyel várta az érdeklődőket a nyár utolsó hétvégéjén Eperjes Község Önkormányzata. A polgárőrök segítették és biztosították a rendezvényt.

Közlemény

2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól

17 §.(2) A polgárőri szolgálat ellátása során a gépjárművön figyelmeztető jelzést adó készülék - jogszabályban meghatározottak szerint - működtethető.

A 12/2007. (III. 13.) IRM rendelet 9.§ 1/j pontjára kell hivatkozni egy kérelemben, melyet benyújtasz az okmányirodába. Ez alapján beírják a forgalmi engedélybe, hogy a "gépjármű figyelmeztető jelzés használatára jogosult".