A Zsombói Polgárőr Egyesület titkára lakossági értesítést kapott, hogy a település határában idegeneket láttak szeptember 20-án este 7 óra tájban. Kérték, hogy segítsenek a feltartóztatásukban.

Az Algyői Faluvédő Polgárőr Egyesület 09.10-én , a kettő hetes iskolaprogram zárónapján, az önállóan, a zebrán szabályosan közlekedő gyerekeket ,reggel 7 és 8 óra között, egy kis meglepetésben részesítette.

Véget ért a nyári szünet, szeptember 1-jén megkezdődött a tanév. A Domaszéki Polgárőr Egyesületnek már nagy gyakorlata, hogy szeptemberben minden reggel és délután megjelennek a helyi általános iskolánál, és az oda igyekező diákokat segítik a közlekedésben.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei az ásotthalmi polgárőrökkel és a mezőőrökkel együttműködve elfogtak egy montenegrói állampolgárt, aki hét határsértőt próbált jogellenesen Magyarország területére szállítani, de autójával árokba hajtott.

Közlemény

2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól

17 §.(2) A polgárőri szolgálat ellátása során a gépjárművön figyelmeztető jelzést adó készülék - jogszabályban meghatározottak szerint - működtethető.

A 12/2007. (III. 13.) IRM rendelet 9.§ 1/j pontjára kell hivatkozni egy kérelemben, melyet benyújtasz az okmányirodába. Ez alapján beírják a forgalmi engedélybe, hogy a "gépjármű figyelmeztető jelzés használatára jogosult".