Polgárőr hírek

Magyarország kormánya 2022. februártól a határvédelmi feladatokba bevonta a polgárőröket is. 2022. február 11-től - 2022. június 30-ig a megerősített határvédelmi szolgálat a Déli határszakaszon véget ért.

A Mórahalmi polgárőrök és mezőőrök, valamint az OPSZ Határvédelmi Tagozat tagjai június 23-án. vettek részt közös szolgálat ellátásában, a rendőrökkel együttműködve, ahol 58 fő határsértőt tartóztattak fel.

A polgárőrökre lehet számítani: június 17-én délután, a csongrádi Tisza-Táj Polgárőr Egyesület polgárőrei egy önkéntes akció során lefestették a helyi mentőállomás kerítését.

A rendőrség és a polgárőrség együttműködése során a június 17-én nappali szolgálat folyamán 54 fő határsértőt tartóztattak fel Mórahalom és Ásotthalom közigazgatási területén.

Az OPSZ Határvédelmi Tagozat tagjai és vendégpolgárőrök, a mezőőrök és a rendőrséggel együttműködve 18 fő illegális migránst tartóztattak fel június 12-én délelőtt Ruzsa és Öttömös közigazgatási területén.

Közlemény

2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól

17 §.(2) A polgárőri szolgálat ellátása során a gépjárművön figyelmeztető jelzést adó készülék - jogszabályban meghatározottak szerint - működtethető.

A 12/2007. (III. 13.) IRM rendelet 9.§ 1/j pontjára kell hivatkozni egy kérelemben, melyet benyújtasz az okmányirodába. Ez alapján beírják a forgalmi engedélybe, hogy a "gépjármű figyelmeztető jelzés használatára jogosult".