Polgárőr hírek

A Tiszaszigeti Polgárőr Egyesület egy éves - kovid okozta- kényszerű szünetet követően a hétvégén már megtarthatta hagyományos Szigeti "polgárőr bál" elnevezésű rendezvényét.

A Földeák Polgárőr Egyesület két tagja 2022.november.23.-án, 13-35.-körüli időben járőrözést végzett Földeák és Makó között az út melletti erdősávot ellenőrizve.

Az ország tíz legélhetőbb járása közé választották a Mórahalmit, amely elsősorban megfizethetősége és kiváló közbiztonsága miatt emelkedett ki a mezőnyből. A folyamatos migrációs nyomás alatt élő járásközpontban az egymással szorosan együttműködő rendvédelmi szervek garantálják a biztonságot. A Demokrata a helyi polgárőrökkel járőrözött.

Közlemény

2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól

17 §.(2) A polgárőri szolgálat ellátása során a gépjárművön figyelmeztető jelzést adó készülék - jogszabályban meghatározottak szerint - működtethető.

A 12/2007. (III. 13.) IRM rendelet 9.§ 1/j pontjára kell hivatkozni egy kérelemben, melyet benyújtasz az okmányirodába. Ez alapján beírják a forgalmi engedélybe, hogy a "gépjármű figyelmeztető jelzés használatára jogosult".