A mórahalmi Szent László Katolikus Általános Iskolában idén is megtartják a már megszokott nyári napközis tábort, amin elsőtől egészen nyolcadik osztályig vesznek részt a diákok. A tábor egyik napján a gyerekek megismerhették a mórahalmi rendvédelmi szervek munkásságát, járműveiket. Az egyik legnépszerűbb az URH rádió kipróbálása volt.

A Tiszaszigeti Polgárőr Egyesület 2020 június 27.én 10 órai kezdettel tisztújító közgyűlést tartott a faluházban.

Pitvaros, község polgármestere (Radó Tibor úr) segítségével 2020.június 26-án a település Erdei Ferenc közösségi tér arra kijelölt helyiségében Szegedről egy orvoscsoport a környező települések polgármesterei és polgárőr egyesület vezetői részére egészségmegőrzéssel kapcsolatos prezentációt tartott.


Köszöntöm Önöket a Belügyminisztérium vezetése nevében!
Az Országos Polgárőr Szövetség megalakulásának 29. évfordulóját ünnepli.
Magyarország legnagyobb önkéntes társadalmi szervezete mögött három évtizednyi szolgálat áll.
Civilek a polgárokért, polgárok a civilekért - kevés nemesebb feladat van annál, mint a közrend védelme, a közrend fenntartása és...

Közlemény

2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól

17 §.(2) A polgárőri szolgálat ellátása során a gépjárművön figyelmeztető jelzést adó készülék - jogszabályban meghatározottak szerint - működtethető.

A 12/2007. (III. 13.) IRM rendelet 9.§ 1/j pontjára kell hivatkozni egy kérelemben, melyet benyújtasz az okmányirodába. Ez alapján beírják a forgalmi engedélybe, hogy a "gépjármű figyelmeztető jelzés használatára jogosult".