Polgárőr hírek

Az év szinte minden napján, összesen több mint tizezer órában adtak szolgálatot az Ásotthalmi Községi Polgárőr Egyesület tagjai a 2023 –as évben. A település biztonságának őrzése, a tanyai iskolások kisérése, a rendezvények biztosítása mellett munkájuk nagy részét a rendőrségi szervek segítése, és az illegális migráció elleni harc tette ki –...

Az Országos Polgárőr Szövetség a Közlekedéstudományi Intézet támogatásával az általános iskolások részére kiírt közlekedésbiztonsági képzés megvalósítására kiadott pályázati összegből kerültek átadásra közlekedés felkészítésére szemléltető anyagok.

A Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkársága által meghirdetett X. Civil véradó héten február 19–e és 23-a között Csongrád-Csanád vármegyében 6 településen: Makón, Szegeden, Szentesen, Mindszenten, Hódmezővásárhelyen és Mórahalmon lehet majd csatlakozni az akcióhoz.
10.000 darab Hagymatikum...

Az országban elsőként – az OPSZ elnökének jelenlétében – már a módosított polgárőr törvény alapján újította meg együttműködéseit az önkormányzattal és a társszervekkel a Mórahalmi Önvédelmi Egylet (Polgárőrség).

A Csongrád-Csanád Polgárőr Szervezetek Szövetsége szervezésében polgárőr vezetői képzést tartottak a Szegedi Határrendészet tanácstermében, ahova meghívást kaptak a polgárőr szervezetek vezetői és a vezetőség tagjai február 17-én. A képzésen 43 fő polgárőr vezető és a vezetőségi tag vett részt, melyen a polgárőrségről szóló 2011. évi CLXV. törvény...

Közlemény

2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól

17 §.(2) A polgárőri szolgálat ellátása során a gépjárművön figyelmeztető jelzést adó készülék - jogszabályban meghatározottak szerint - működtethető.

A 12/2007. (III. 13.) IRM rendelet 9.§ 1/j pontjára kell hivatkozni egy kérelemben, melyet benyújtasz az okmányirodába. Ez alapján beírják a forgalmi engedélybe, hogy a "gépjármű figyelmeztető jelzés használatára jogosult".