Egy hónapja harcolunk a láthatatlan ellenséggel, a koronavírussal. Ennek kapcsán dr. Túrós András, az OPSZ elnöke körlevélben mond köszönetet és fejezi ki háláját minden polgárőrnek.

A Pusztamérgesi Polgárőr Egyesület elnöke és társa március 30-án este szolgálatteljesítés közben kapott egy telefont, hogy egy középkorú hölgy eltűnt otthonról, és segítsenek megkeresni, mert valószínű a temetőbe mehetett.

Megkérdeztük Csongrád-járási polgárőr egyesületeket milyen feladatokat teljesítenek a kialakult koronavírus veszélyhelyzetben. Hogy megtudjuk hogyan, és miben segítenek a lakosságnak különböző csatornákon kerestük fel őket.

Csongrád megyében a koronavírus megjelenése óta sok polgárőr veszi ki részét a feladatokból. Időseket segítenek, ellenőrzik a lezárt határátkelőket, járják a közterületeket. Kiemelten fontos feladat az idősebb korosztályra történő odafigyelés, a csoportosulások figyelmének felhívása a fertőzésveszélyre és a megfelelő távolság tartására.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester a közelmúltban adott sajtótájékoztatóin megköszönte a Szentes város szociális ellátó rendszerében dolgozók munkáját, a koronavírus okozta veszélyhelyzetben való helytállásukat.

Közlemény

2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól

17 §.(2) A polgárőri szolgálat ellátása során a gépjárművön figyelmeztető jelzést adó készülék - jogszabályban meghatározottak szerint - működtethető.

A 12/2007. (III. 13.) IRM rendelet 9.§ 1/j pontjára kell hivatkozni egy kérelemben, melyet benyújtasz az okmányirodába. Ez alapján beírják a forgalmi engedélybe, hogy a "gépjármű figyelmeztető jelzés használatára jogosult".