A 2022-es férfi kézilabda-Európa-bajnokságot Magyarország és Szlovákia közösen rendezi január 13. és 30. között. Ez a 15. férfi kézilabda-Európa-bajnokság, a tornán 24 ország válogatottja vesz részt, öt városban bonyolítják le, köztük Szegeden is. EHF férfi kézilabda EB biztosításában vesznek részt a Szeged és Szeged környéki polgárőr...

Több mint tízezer órát teljesítettek szolgálatban tavaly a röszkei polgárőrök, ez a szám az országos éves átlag két és félszerese. A település biztonságának őrzése mellett munkájuk nagy részét a határőrizeti szervek segítése, az illegális migráció elleni harc teszi ki - hangzott el az egyesület január 14-i közgyűlésén.

A rendőrséggel, a honvédséggel, vendég polgárőrökkel, az üllési és a mórahalmi polgárőrökkel együttműködve péntekről szombatra virradóra 113 illegális migránst tartóztattak fel a déli határ szakaszon.

A Nagymágocsi Polgárőr Egyesület tagjai a bekövetkezett rossz időjárási viszonyokra, mint az országban más egyesületek is meg növelte szolgálatait.

Közlemény

2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól

17 §.(2) A polgárőri szolgálat ellátása során a gépjárművön figyelmeztető jelzést adó készülék - jogszabályban meghatározottak szerint - működtethető.

A 12/2007. (III. 13.) IRM rendelet 9.§ 1/j pontjára kell hivatkozni egy kérelemben, melyet benyújtasz az okmányirodába. Ez alapján beírják a forgalmi engedélybe, hogy a "gépjármű figyelmeztető jelzés használatára jogosult".