A Szőregi Polgárőr Egyesület tagjai a koronavírus alatt is fáradtságot nem kímélve, önzetlenül végzik munkájukat, azonban a mostani időszak is kihívások elé állította őket. Számos feladatot végeznek el, mellyel megkönnyítik a lakosság mindennapjait és felveszik a harcot a járványhelyzettel, ha kell maszkot is eljuttatnak az idős embereknek.

A rendőrök, a helyi polgárőrökkel és a Magyar Honvédség járőreivel együttműködve 2021. január 11-én 5 óra 30 perc és 2021. január 11-én 17 óra 30 perc között 30 esetben, összesen 96 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ferencszállás, Makó, Röszke, Deszk, Maroslele és Kiszombor közigazgatási területén, illetve a Röszke autópálya-határátkelőhelyen.

A Schengeni határ déli viszonylataiban megnövekedett az illegálisan érkező külföldiek száma, a Határvédelmi Polgárőröknek a határterületen kiemelkedő feladata a migráció elleni fellépés segítése, az ott élő lakosság biztonságérzetének szavatolása. A Rendőrség kérésére napi rendszerességgel vesznek részt határsértők elfogásában, keresésében...

Felújított garázst kapott a helyi polgárőrség az önkormányzattól Zákányszéken 2021 január 6-án. Így támogatják a helyi polgárőrséget.

Közlemény

2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól

17 §.(2) A polgárőri szolgálat ellátása során a gépjárművön figyelmeztető jelzést adó készülék - jogszabályban meghatározottak szerint - működtethető.

A 12/2007. (III. 13.) IRM rendelet 9.§ 1/j pontjára kell hivatkozni egy kérelemben, melyet benyújtasz az okmányirodába. Ez alapján beírják a forgalmi engedélybe, hogy a "gépjármű figyelmeztető jelzés használatára jogosult".