Polgárőr hírek

Csanádalbertin hagyomány, hogy a település iskoláját, óvodáját a lakosság valamilyen formában támogatja, pl.: kupakok, vonalkódok, szavazatok gyűjtésével, akciókban való részvétellel, papír- és vasgyűjtéssel.

Szeged, Alsókikötő sor - Lapos Beach- en, a Csongrád-Csanád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ és a Csongrád-Csanád Vármegyei Bűnmegelőzési Tanács közös programján vízimentési bemutatót tartottak az Önkéntes Vizimentő és Tűzoltó Szakszolgálat nyári, vízimentő táborában résztvevő gyerekek.

2024. július 13- án a polgárőrség és szolnoki vízirendészet szegedi kapitánysága átfogó közös akciót szervezett, négy egységgel.
Az akció a Tisza szerb határtól Mindszentig terjedő szakaszán, valamint a Maros torkolattól Makóig terjedő szakaszán zajlott, három hajóval.
Párhuzamosan aznap szárazföldön a horgászokat is ellenőrizték.
Az akcióban...

Vízi járművel lett gazdagabb a polgárőrség Csongrád- Csanád Vármegyében.
A szolnoki Tiszai Vízirendészettől kért és kapott a Marosmenti Polgárőr Egyesület hajót, melynek ünnepélyes átadására 2024. július 08- án, hétfőn 10.00 órakor került sor.
Az átadáson részt vett dr. Túrós András az OPSZ elnöke, Batiz István a Csongrád Csanád Vármegyei...

Tisztelettel tájékoztatom a polgárőröket, hogya Szegedi Rendőrkapitányság illetékességi területén – a rendőrkapitányság BINGO komplex bűnmegelőzési programja keretében – az időseket, külterületen élőket megszólító "Külterületjáró kopogtató" polgárőr-rendőrségi idősügyi előadó közös szolgálat a hét elején elindult, és további kapcsolatfelvétellel,...

A Makói Rendőrkapitányság új vezetője, Balogh-Szabó Imre rendőr ezredes bemutatkozó ülésre hívta a térség polgárőr egyesületeinek vezetőit a Makói Rendőrkapitányságra 2024. május 22- én, szerdán délelőtt.

Közlemény

2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól

17 §.(2) A polgárőri szolgálat ellátása során a gépjárművön figyelmeztető jelzést adó készülék - jogszabályban meghatározottak szerint - működtethető.

A 12/2007. (III. 13.) IRM rendelet 9.§ 1/j pontjára kell hivatkozni egy kérelemben, melyet benyújtasz az okmányirodába. Ez alapján beírják a forgalmi engedélybe, hogy a "gépjármű figyelmeztető jelzés használatára jogosult".