Szombaton késő este a polgárőr egyesület járőrei állampolgári bejelentésre megjelentek Domaszék, Bojárhalmi utcában, mivel a bejelentés szerint ott egy melléképület teljes terjedelmében égett.

Az Országos Pol­­gárőr Szövetség elnöke, Tú­­rós András a határterületen kifejtett kimagasló polgárőr-tevé­kenysége elismeréseként elnöki dicséretben és jutalomban részesítette Sárközi Lászlót, a Mórahalmi Önvédelmi Egylet (polgárőrség) elnökét.

30 éves a Polgárőrség. Magyarország bűnmegelőzési rendszerében az 1991. esztendő fordulópont volt. Lakossági, népi kezdeményezésre egymás után alakultak meg az "önvédelmi csoportok", amelyek 1991. április 24-én szövetségbe tömörültek, és létrehozták az érdekképviseleti, érdekérvényesítő szervezetüket, az Országos Polgárőr Szövetséget. A különböző...

Dr. Túrós András úr az OPSZ elnöke 2021. április 02-án a Röszkei Polgárőr Egyesület irodahelységében elismeréseket adott át a Határvédelmi tagozatban kiemelkedő tevékenységet végző polgárőrök részére.

A Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnöksége nevében minden polgárőrnek és családjának, együtt működő partnereinknek, a sajtó képviselőinek, kíván kellemes húsvéti ünnepeket, jó egészséget!

A szegedi polgárőrök a rendőrség munkatársaival, a honvédséggel és a vasút őrséggel közösen a Szeged Nagyállomáson 2021. március 24-én 20:00-24:00 óra között megtartott RAILPOL akcióban vettek részt. Összese 11 fő vett részt az akcióban.

Közlemény

2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól

17 §.(2) A polgárőri szolgálat ellátása során a gépjárművön figyelmeztető jelzést adó készülék - jogszabályban meghatározottak szerint - működtethető.

A 12/2007. (III. 13.) IRM rendelet 9.§ 1/j pontjára kell hivatkozni egy kérelemben, melyet benyújtasz az okmányirodába. Ez alapján beírják a forgalmi engedélybe, hogy a "gépjármű figyelmeztető jelzés használatára jogosult".