Polgárőr hírek

A Rúzsai Polgárőr Egyesület tagjai szolgálatot láttak el az ünnep előtt és alatt, mert nagyobb migráns csoportok lepték el a település környékét.

Március 15-i megemlékezésen valamint a rendezvényen a mórahalmi polgárőrség 2 fővel vett részt. Már hagyomány, hogy a polgárőrség részt vesz a város valamennyi rendezvényén így az 1848-as forradalom emlékére szervezett ünnepségen, való részvételen is.

A Csongrád-Csanád megyei Csanádpalota településen 2023.03.11-én a Csongrád-Csanád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnökhelyettese (Varga Pál), valamint az oktatásért felelős alelnöke (Pintér Nóra) polgárőr alapismereti képzést, valamint jelzőőri tevékenységről szóló előadást tartott, az újonnan alakult Csanádpalotai egyesületi tagok...

Alkotni és gyarapodni csak békében és biztonságban lehet – hangsúlyozta Rétvári Bence, miniszterhelyettes a Belügyminisztérium az 1848-as forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából megrendezett központi ünnepségén 2023. március 13-án.

Először idén fordult elő, hogy az Országos Polgárőr szövetség nem az Október 23-i, hanem a Március 15-i ünnepség keretében adta át az elmúlt év teljesítményéért járó elismeréseket, így – egyebek közt – az év polgárőre és polgárőr egyesülete kitüntetéseket.

Közlemény

2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól

17 §.(2) A polgárőri szolgálat ellátása során a gépjárművön figyelmeztető jelzést adó készülék - jogszabályban meghatározottak szerint - működtethető.

A 12/2007. (III. 13.) IRM rendelet 9.§ 1/j pontjára kell hivatkozni egy kérelemben, melyet benyújtasz az okmányirodába. Ez alapján beírják a forgalmi engedélybe, hogy a "gépjármű figyelmeztető jelzés használatára jogosult".