Elnöki köszöntő

Batíz István Elnök
Batíz István Elnök

Kedves Olvasó!

30 éves a Polgárőrség. Magyarország bűnmegelőzési rendszerében az 1991. esztendő fordulópont volt. Lakossági, népi kezdeményezésre egymás után alakultak meg az "önvédelmi csoportok", amelyek 1991. április 24-én szövetségbe tömörültek, és létrehozták az érdekképviseleti, érdekérvényesítő szervezetüket, az Országos Polgárőr Szövetséget. A különböző önvédelmi csoportok is nevet és profilt változtattak, és polgárőr egyesületként működtek tovább. 

A megyei polgárőr szövetség megalakulása óta együttesen dolgozunk azon, hogy a polgárőrmozgalom - társadalmilag is támogatott - hasznos feladatokat ellátva, eredményesen hozzájáruljon Csongrád-Csanád Vármegye közrend-közbiztonságának további szilárdításához. Célunk, hogy az itt élő emberek szubjektív biztonság érzetét a rendelkezésre álló lehetőségek maximális biztosításával növeljük, segítséget nyújtsunk az arra rászoruló embertársainknak. Hisszük, hogy társadalmi összefogással, pozitív szemlélettel, önkéntes munka erejével olyan jövőt építhetünk, ahol gyermekeink biztonságosan felnőhetnek.

A Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szövetség tevékenységi köre az általános feladatokon túlmenően kiterjed a "Tiszteletet az éveknek, biztonságot az időseknek", a "Külterületek biztonságáért"  A nagyvárosi bűnmegelőzés" projekt gyakorlati megvalósítására is. Természetesen számos más központilag és régiós szinten meghirdetett programban is részt veszünk, szorosan együttműködve az Országos Polgárőr Szövetséggel és a kiemelkedő stratégiai partnerekkel is.

Súlyponti feladatot képez a migráció elleni küzdelem további végrehajtása. Az államhatár mellett lévő polgárőr egyesületek leterheltségét a mélységi területeken található tagszervezetek önkéntes szolgálatellátásokkal jelentős mértékben csökkenthetik.

A Polgárőrség szakmai, morális fejlődését, felkészültségét mi sem bizonyítja jobban, mint a visszatérően megfogalmazott elismerés, amely szerint,

            "Magyarországon a Polgárőrség nélkül nincs közbiztonság, nincs bűnmegelőzés"."

Kérem önöket, hogy lehetőségeikhez mérten valamennyi területen segítség és támogassák a polgárőrség munkáját.

Elismeréssel adózom a polgárőr egyesületek és polgárőreink példamutató munkája iránt, hisz mindennapjainkban kiemelkedő szerepet töltenek be a települések életében. Munkájuk nem csak a közbiztonság fenntartásában, a rendőrség támogatásában merül ki, hanem a helyi közösségek összefogásában és formálásában is jelentős szerepet töltenek be.

Végzett munkánkról igyekezünk számot adni. A honlapunkon betekintést nyerhetnek a megyei polgárőr szövetség munkájába, polgárőr egyesületeink mindennapi tevékenységébe. Állandóan frissülő weboldalunkon tájékozódhatnak a legújabb feladatainkról, híreinkről és elérhetőségeinkről.

Önkéntes munkájukat, az állampolgárok irányába kifejtett támogató segítségnyújtásukat ismételten megköszönve kívánok Önöknek hatékony polgárőr szolgálatokat, mindezek végzéséhez pedig jó erőt és egészséget.

Tisztelettel:
Batiz István a Szövetség elnöke