30 éves a Hódmezővásárhelyi polgárőr egyesület

2023.02.25

1993 február 28-a óta töretlenül működik mai nevén a Hódmezővásárhelyi Polgárőr Egyesületet, amely a mai napon tartotta jubileumi közgyűlését.

Jelentős nap az egyesület életében, mert szinte napra pontosan 30 évvel ezelőtt alakult az egyesület.

Az elnök Szula Ferenc köszöntötte a meghívott vendégeket és a megjelent tagságot.

Az előző évről készült beszámoló és annak elfogadása, az erre az évre tervezett feladatok és költségvetés elhangzása és elfogadása után egy rövid visszaemlékezésre került sor, ahol megelevenedett a múlt, amely kihatással van jelenükre, valamint a jövőjük további alakulására.

- Az ünnepi rendezvényen nem arról akartam beszélni, hogy harminc év alatt hova fejlődtünk. Akkoriban 17 fő tagsággal alakult meg az egyesület, hisz nagyot növekedtünk azóta, hanem arról, hogy mit tettünk le eddig az asztalra. Büszke vagyok a tagságra, a tagok munkájára, annak ellenére, hogy a tagság túlnyomó többsége időskorú, és ezúton is megköszönöm az önkéntes munkájukat, - mondja Szula Ferenc elnök.


A rendezvényen részt vett Lázár János a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szövetség titkára, aki a polgárőröket is köszöntötte.

A közgyűlés alkalmával emléklapok és tárgyjutalmak kerültek kiosztásra a tíz, tizenöt és harminc éve önkéntes szolgálatot adó polgárőrök számára, amelyet a megyei szövetség titkára és az elnök adott át.

Harmincéves szolgálatért emléklapot és tárgyjutalmat kapott Szula Ferenc és Czakó László.

A rendezvényen Szabó Zsolt rendőr alezredes rendőrkapitányság vezetője is részt vett, aki méltatta a polgárörök tevékenységét, a helyi közrend és közbiztonság biztosítását, a közterületek rendjének biztosítását, amelyet végeznek a város érdekében.

Ezután megköszönte a végzett szolgálatokat és egy köszönő oklevelet adott át az elnöknek, amely az egész tagságnak szól.

A megszorítások nagy ünneplést nem tettek lehetővé, igy szolid sütemény, és pogácsa, valamint üdítőital fogyasztással zárult a nap.

Fotó és szöveg Magyari Béla