A 27. CSENGELEI FALUNAPOKAT BIZTOSÍTOTTÁK A POLGÁRŐRÖK

2023.06.08

A Csengelei Falunapok 1996-os indulásától kezdve a Csengelei Polgárőr Csoport folyamatosan biztosítja a falu ünnepeket.

Az idén a XXVII. Falunapok került megrendezésre, mely négy napos volt. Az önkormányzat most is felkérte a polgárőröket a közreműködésre. A több mint két évtizedes gyakorlat után nem okozott különösebb gondot a szervezés. Legfontosabb feladat a motoros találkozó, majd a felvonulás biztosítása volt. A majd két kilóméteres sort elől-hátul polgárőr járőrkocsik kísérték, a közbeeső keresztutak zárását mopedes polgárőrök végezték. A felvonulás megfordult a csengelei erdőben is, majd onnan visszatértek a faluba.

A következő napon a fúvós zenekar és a mazsorett csoportok vonult végig a település utcáin. Itt is polgárőr autók és mopedesek kísérték a felvonulókat. Délután újabb feladat a lovas kocsis parádé biztosítása volt. A faluközpontból a település szélére kísérték a felvonulókat a lovas bemutatóra, majd innen körbe járták Csengele utcáit. Este még koncert és diszkó következett.

A rendezvények biztosításában részt vettek a Szeri Polgárőr Csoport tagjai is, akik sok éve kölcsönösen együttműködnek a csengelei kollégáikkal, mondta el Molnár Mihály titkár.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő Magyari Béla