A Déli határon szolgálatot teljesítő polgárőrökkel találkozott az OPSZ elnöke

2022.04.04

Másfél hónap telt el azóta, hogy egy kormányhatározat értelmében, a polgárőrség fokozott szolgálatot lát el az ország déli határszakászán. Április 2-án délután az OPSZ elnöke meglátogatta a hátáron szolgálatot teljesítő polgárőröket.

A polgárőrök délután 18 órára megjelentek szolgálati feladattal kapcsolatos megbeszélésre a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségen. A megbeszélésen részt vett az OPSZ elnöke is, ahol elbeszélgetett az ott megjelenő polgárőrökkel.

Dr. Túrós András elnök úgy fogalmazott, a Polgárőrség győzelemre vitte a határvédelmet, hiszen békeidőben, civil önkéntesként, gyakorlatilag harci feladatot látnak el. A legnagyobb köszönet és megbecsülés illeti a határon szolgálatot teljesítő polgárőrök munkáját.

Ezután dicséretben és jutalomban részesített négy fő polgárőrt kimagasló szolgálat ellátásért.

Országos Polgárőr Szövetség Elnöke a határvédelemben kifejtett kimagasló polgárőr tevékenységéért elnöki dicséretben és jutalomban részesíti:

Sárközi László a Mórahalmi Polgárőr Egyesület elnökét, Túró István a Röszkei Polgárőr Egyesület elnökét, Csőke Zsolt A Szeged-Móravárosi polgárőr Egyesület elnökét és Varga Pál a Domaszéki Polgárőr Egyesület elnökét.

A megbeszélés után kilátogatott a röszkei határszakaszra, ahol a polgárőrök a szolgálati feladatukat látják el.

Fotó: Varga Pál

Hírszerkesztő és szöveg: Magyari Béla