A deszki polgárőr migránsokat tartóztatott fel, amiért köszönő levelet is kapott.

2021.08.29

Augusztus 21-én délután a polgárőr fia ment Szegedre és apjának telefonált, hogy Szőreg előtt a föld úton látott 2 személyt aki a Maros töltés felé gyalogolt.

Krista József polgárőr alelnök elmondta, hogy - én a saját autómmal elmentem Deszk végén lévő újszöregi úton és a töltéstől nem messze a földúton találtam 5 személyt, akiket meg szólítottam és kiderült, hogy illegális határátlépők. Feltartóztattam őket és értesítettem a Kiszombori határőrizeti kirendeltség ügyeletét és meg vártam a kiérkező rendőrjárőrt, akinek át adtam a személyeket. A helyszínre érkezésemkor észleltem még 2 főt, akik már előrébb tartottak, őket már nem tudtam feltartóztatni. A személyleírásukat elmondtam a járőrnek, aki ez alapján, Újszegeden fogta el a 2 személyt.

28-án pedig a ház körüli munkák során mivel a vasút állomásnál lakom észleltem, hogy 3 személy felszállt a Makó irányába 16 órakór induló vonatra. Mivel gyanúsan néztek ki sötét bőrűek voltak hátizsákkal, ezért értesítettem a Kiszombori határőrizeti kirendeltség ügyeletét. Mivel a vonat legközelebb Kiszomboron állt meg. A bejelentés alapján a Kiszombori vasút állomáson 16 óra 15 perckor a vonaton a rendőr járőr elfogta a 3 személyt, akik illegális határ átlepők voltak.

Hír szerkesztő: Magyari Béla