A Húsvéti ünnepek alatt is helyt álltak a szegedi polgárőrök

2020.04.15

A Húsvéti ünnepek alatt is helyt álltak a szegedi polgárőrök. Segítették az időseket és ellenőrizték a csoportosulásokat.

Tóth Zoltánné a Tápéi Polgárőr Egyesület elnöke, telefonon elmondta, hogy több területen is segítik a lakosságot a járvány idején is. A területükön található nyugdíjas klub tagjai maszkokat varrtak, az önkormányzati képviselő által megvásárolt anyagból, majd ezeket fertőtlenítést követően, a polgárőrök segítségével szét osztották a területen található üzletekben.

Fontos a 65 év felettiek biztonsága is, ezért az egyesület tagjai, azon időseknek, akik ezt kérték, bevásárolnak, ezzel is segítve azt, hogy otthon tudjanak maradni. Az Élelmiszerbankkal közösen a tanyán élőknek hetente két alkalommal, lecsomagolt pék termékeket visznek.

A Húsvéti ünnep idején közterületi járőrszolgálatot is láttak el, melynek során nagyon sok olyan esettel találkoztak, amikor az állampolgárok, a kijárási korlátozása szabályainak ellenére, egymástól nem tartva a 1,5 méteres távolságot, kiültek a töltésre, közterületekre.

Tóth Zoltánné elmondta, hogy mind a terület önkormányzati képviselőjével, mind a helyi körzeti megbízottakkal szoros és folyamatos a kapcsolattartás.

Csőke Zsolt a Belváros-Móraváros Polgárőr Egyesület elnökét szintén telefonon kérdeztük, ő arról tájékoztatott bennünket, hogy az ünnep alatt folyamatos volt Szeged városban a polgárőrök jelenléte, igyekeztek ezzel az egyesületek eleget tenni Dr. Botka László polgármester felkérésének is.

A Belvárosi Egyesület elnöke szintén arról számolt be, hogy sokan töltötték a szabadban idejüket, sokan nem törődve a korlátozásban foglalt szabályokkal. Több esetben felhívták az emberek figyelmét a fertőzésveszélyre és a szabályozás betartására.

Horváth S. András a Szeged- Tarján Polgárőr Egyesület elnöke elmondta, hogy szombaton visszatérően ellenőrizték a Csillag teret és környékét, ugyanis a délelőtti órákban több árus is gyorsan nyúlcipőt vett a kis piacon, amikor meglátták a polgárőr autót. A Zápor tónál és környékén is sokan kitelepültek, volt, aki még horgász felszereléssel is készült, ám a polgárőrök láttánk inkább irányt váltott.

Minden szegedi egyesületi vezető ez úton is köszöni a tagok áldozatos munkáját és kérik a lakosságot, hogy, aki teheti, maradjon otthon.

Írás és Fotó: Horváth S. András

Hírszerkesztő: Magyari Béla