A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Polgárőrök a Déli határszakaszon

2023.06.18

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltségen, 2023. június 17-én, 12 órás szolgálatra jelentkeztek a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Határvédelmi Polgárőrök.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltségen a polgárőröket Batiz István a Csongrád-Csanád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke fogadta. Az elnök köszöntötte a polgárőröket és nagy tisztelettel megköszönte a polgárőröknek az újabb felajánlásukat, hogy szolgálatot látnak el a Déli határszakaszon.

A rendőrség ügyeletesének az eligazítását követően csatlakoztak a mélységi polgárőrök a már szolgálatban lévő helyi, Határvédelmi Polgárőr Tagozat polgárőreihez, és meg kezdték a közös megerősített szolgálatellátást Röszke, Mórahalom valamint Ásotthalom közigazgatási területein.

A megerősített szolgálatellátás eredményes volt, hiszen 18 óra 30 perc és 06 óra 30 perc között, összesen 135 fő illegális bevándorló feltartoztatásában, kutatásában vettek részt a polgárőrök. A szolgálat végén a rendőrök megköszönték az ország mélységéből érkezett valamint a helyi polgárőröknek hathatós és szakszerű segítségnyújtását. A Határvédelmi Polgárőr Tagozathoz tartozó polgárőrök, összesen a két vármegyéből, 10 egyesületből, 11 gépkocsival, 35 fővel vettek részt a megerősített szolgálatban – mondta el Sárközi László a megyei szakmai alelnök.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla