A Kiszombori polgárőrök segítenek az ételosztásnál

2020.03.27

A jelenleg kialakult járványügyi veszéhelyzetben Szírbik Imre alpolgármester úr felkérte a Kiszombori Polgárőr Egyesületet, hogy jelenlétükkel segítséget nyújtsanak az ételosztásnál a sorban állásra javasolt szabályok betartásában.

Kis Róbert az egyesület elnöke elmondta, hogy ennek a felkérésnek 2020. március 23. óta tesznek eleget a veszéhelyzet visszavonásáig. Már 2019 júniusa 11. óta lehetőség nyílt a napi egyszeri ingyen meleg étel osztására a rászorulok részére. Ez a szolgáltatási forma mintegy hetven fő részére jelent nagy segítséget hétfőtől péntekig. A Kiszombor Nagyközség Önkormányzata által fenntartott Kiszombori Szociális és Gyermekjóléti Intézmény biztosít helyet és személyzetet az étel kiosztására.

Az elnök hozzátette, hogy a polgárőreink nappal sűrűbb járőr szolgálatot látnak el a faluban. Az iskolás gyerekek csavargásának megakadályozásában illetve az idősebb korosztály számára a veszélyhelyzetre való felvilágosításban veszünk részt. Mi is azt tanácsoljuk az idős embereknek, hogy lehetőleg maradjanak otthon, ezzel megakadályozhatjuk a vírus elterjedését.

A Román határ közelsége miatt megelőző járőr szolgálatot látnak el késő esti és az éjszakai órában a polgárőrök, ha szükséges, akkor segítséget nyújtanak a rendőrségnek.

Írás és fotó: Csuhaj Andrásné Makó Járás sajtóreferense

Hírszerkesztő: Magyari Béla