A Kübekházai polgárőrök mozgalmas hétvégén vannak túl.

2023.05.22

Kübekházán falunap volt május 20-21-én hármas határnyitással egybekötve. 

Ezernyi program. Ünnepség, főzőverseny, vetélkedő, majd utcabál volt hajnalig. A határ szombat éjszaka hajnali egy óráig volt nyitva, de vasárnap újra nyitották. A polgárőrség tagjai mind a kettő nap 30 adag ételt vittek ki a határon dolgozóknak, a Magyar, a Szerb és Románok részre, ahol hálásan fogadták, és jóízűen el is fogyasztották a finom falatokat.

A falunapon az is bizonyítást nyert, hogy a Kübekházi polgárőrség csapata még a főzésben is helyt áll, ha kell. Ugyanis indultak a főzőversenyen, ahol csülök pörkölttel kényeztették el a helyiek ízlelőbimbóit. Az ízvilágot annyira jól sikerült eltalálniuk, hogy második helyezést értek el. A Szombat este hangulat felelőse Szandi volt, utcabállal zárult a nap.

A legifjabb polgárőröknek is sikerült hatalmas nagy örömöt szerezni, nekik is lett polgárőr póló, ők is elfáradtak a nap végére.

A falunap biztosításában 25 polgárőr vett részt. Külön szeretnénk megköszönni az Újszentiváni és Kiszombori polgárőrség, a Coop zrt., illetve az Önkormányzat segítségét, támogatását. Természetesen az itteni Polgárőrség segítségét is nagyon köszönjük.- mondta el Tóth Sándor a Kübekházi Polgárőr egyesület elnöke

Szöveg: Kovács Georgina sajtó referens

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla