A megyei elnökség elfogadta a második félévi egyesületi támogatást.

2023.09.01

A Csongrád Csanád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége Elnöksége soron következő ülését tartotta meg szeptember 1-én.

Batiz István elnök köszöntötte a megjelent elnökség tagjait és a járási koordinátorokat.

Ezt követően tájékoztatta a jelenlevőket az augusztus 25-i OPSZ elnökségi ülésen elhangzottakról. Elmondta, hogy az elnökség megtárgyalta és elfogadta a polgárőrség idei II. féléves Munkatervét és az új Szervezeti és Működési Szabályzatát, amely szeptember 1- én lépett hatályba. Egyebek mellett idén is megtartja az OPSZ az Október 23-i ünnepségét és a Nagycsaládosok karácsonyi rendezvényét, valamint a Polgárőr Akadémiát szeptember 25-29 között rendezik meg, amely Balatonföldváron lesz. Az OPSZ elnöksége látogatást tesz november hónapban erdélyi magyar lakta területen. Elmondta még, hogy az OPSZ elnökségének következő ülését szeptember végén, az országos polgárőr sportnappal egybekötve, Békésen tartják meg.

Ezután az elnökség tagjai döntöttek és elfogadták a 60 db tablet szétosztási tervét, amelyet az OPSZ-től kapott a megye.

Áttekintették a szövetség szabályzatait és annak módosítására tettek javaslatot.

Ezt követően Györgyiné Mészáros Erzsébetet gazdasági alelnök előterjesztése alapján az egyesületek II- félévi pénzügyi támogatását tárgyalták meg, majd azt elfogadták kisebb módosításokkal. Ezután az elnökség áttekintette a szövetség pénzügyi helyzetét. Megállapították, hogy nincs likviditási gond, nincsenek kifizetetlen számlák sem.

Fotó és szöveg: Magyari Béla