A Mórahalmi Határvédelmi polgárőrök migránsokat tartoztattak fel a rendőrökkel közösen

2021.06.06

Mórahalmi Határvédelmi polgárőrök migránsokat tartoztattak fel a rendőrökkel közösen

Mórahalmi polgárőrség előkéhez lakossági bejelentés érkezett 2021. június 06-án 12 óra 30 perc körüli időben, miszerint Mórahalom külterületén egy erdős területen feltételezhetően migráns személyeket látnak/láttak.

Egyesület elnöke és polgárőr társa a megadott helyszínre indultak és ezzel egy időben telefonon felvették a kapcsolatot a rendőrséggel. Rendőrséggel történt egyeztetést követően, a kérésüknek megfelelően területzárásban és kutatásban vettek részt az OPSZ Határvédelmi Polgárőr tagok. Közös, megerősített szolgálat rövid időn belül meghozta az eredményt, hiszen 7 fő férfi került előtalálásra. Ellenőrzésük során a migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Társszervek megköszönték a polgárőröknek a gyors és határozott segítséget.

Az egyesület elnöke ezúton is szeretné megköszönni az állampolgári bejelentést, mely elősegítette a határsértők felkutatását és feltartoztatását,- mondta el Sárközi László elnök.

Fotó: polgárőrség

Hír szerkesztő: Magyari Béla