A Nemzeti Ünnep alkalmából kitüntették a Dóci Polgárőrséget

2023.03.16

Idén a kistelepülésen újjáalakult, gyorsan fejlődő, agilis polgárőr egyesület kapta meg az "Év Polgárőr Egyesülete" kitüntetést Március 15. ünnepség keretében Vácon.

A díjat, melyet Dr Túrós András az OPSZ elnöke és Dr Rétvári Bence Államtitkár a Dóci Polgárőr Egyesület elnökének Lázár Jánosnak adott át

Dócon 2020 - ban alakult újra a polgárőr egyesület. Tudtam meg Lázár Jánostól az egyesület vezetőjétől, aki a megyei polgárőr szövetség titkára is. Jelenleg 23 aktív tag vesz rész a község biztonságának fenntartásában. Indulásuk óta folyamatosan fejlődnek, köszönhető lelkes, és elhivatott tagoknak. Illetve annak, hogy nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakítani az Önkormányzattal, ami indulásuk óta jelentős támogatással járul hozzá az egyesület működéséhez, illetve a környék összes településével. A megyei szövetség, a Balástyai, az Ópusztaszeri illetve Sándorfalvai polgárőr egyesületek már indulásukkor segítették a Dóci polgárőrség munkáját. A Rendőrséggel is kiválóan tudnak együttműködni. A lakosokkal gyorsan kialakult a bizalom, kérik a polgárőrség segítséget, sok a pozitív visszacsatolás ,ami viszi hajtja tovább a Polgárőrség tagjait, hiszen ez az amiért szabadidejüket nem sajnálva dolgoznak.

Gratulálunk a tagoknak!

Szöveg: Kovács Georgina Szeged járás külterületek sajtóreferense

Hírszerkesztő: Magyari Béla