A piacnyitáson segítettek a polgárőrök

2020.05.11

2020 május 9-én ellenőrzött körülmények mellett újra kinyitott a mindszenti piac. Már 6 órakor a kapuban állva figyelték a polgárőrök a kötelező maszk viselését és az időkorlát betartását.


Lantosné Kovács Veronika a Mindszenti Polgárőr Egyesület titkára elmondta, hogy akinél nem volt maszk annak, egy felajánlásnak köszönhetően tudtak ingyenesen adni.
A távolságtartás érdekében csíkok vannak felfestve, melyeket többnyire figyelembe is vett az első korosztály. Mivel többnyire ismerjük az itt élő embereket, nem sokszor kellett egy-egy személynek a korára rákérdezni, a betartandó idő korlát miatt.
Többször végig jártam és kérdeztem az árusoktól, hogy jut-e áru az idősebbeknek is. Tudták és úgy készültek, hogy később is legyen árú mindenből.
Kértük a rendőreinek megjelenését is, akik eleget tettek kérésünknek. A jelenlétük egy kissé lecsillapította a kedélyeket.
A 9 órakor beengedett 65 éven felüli vásárlók közül már nem mindenki volt együtt működő, többször kellett kérni az előírt távolság betartására őket.

A hetente egy alkalommal nyitva tartó piacra az önkormányzat felkérésére, amíg szükséges lesz rá, a polgárőrök jelen lesznek és felügyelik a rendelkezések betartását, hogy segítsünk a közösség érdekében, - mondta Bereczki Lajos a polgárőrség elnöke.

Írás: Tokovics Attila HMVhely régió sajtóreferense

Fotó: polgárőrség
Hírszerkesztő: Magyari Béla