A polgárőr szolgálat alatt 205 migráns és 2 embercsempész került feltartóztatásra

2022.10.14

A polgárőrség a rendőrséggel együttműködve október 14-én a nappali szolgálat alatt, Ásotthalom és Domaszék térségében 192 fő határsértőt feltartóztatott.

Az Ásotthalmi, a Makkosházi, a Szeged Belvárosi-Móravárosi, a Domaszéki és az Algyői polgárőrök segítségével, a Rendőrséggel közösen láttak el szolgálatot. A 192 főben voltak kiskorú gyermekek és nők is.


A késő délutáni órákban 16:40kor az Ásotthalmi Edo benzinkút előtt az 55-ös főúton a rendőrség feltartóztatott és elfogott egy embercsempész járművet. A rendőrség kérésére az Ásotthalmi polgárőrök segítettek az autót és a benne lévő embereket biztosítani a szállító jármű megérkezéséig.

Csőke Zsolt a Belvárosi polgárőr vezető tájékoztatott, hogy domaszéken a rendőrség felfigyelt egy Opel Vivaro kisbuszra, ami román fenségjelzésű volt.
15:20-kor intézkedésbe lépett a rendőrség is, és 14 fő migránst találtak a kisbuszban. A Szeged Belvárosi és Makkosházi polgárőrség őrizte a járművet, a Rendőrségi intézkedések után a szállító jármű megérkezéséig.

13-án este a domaszéki polgárőrségre lakossági bejelentés érkezett, hogy 15 fő migránst láttak a kivezető úton. A készenlétben levő polgárőrök keresésükre indultak a jelzett út felé. A zákányszéki út melletti iskolánál lettek figyelmesek a migránsokra, 13 főt sikerült feltartóztatniuk a rendőrség megérkezéséig, tájékoztatott Fülöp Ildikó szolgálatszervező polgárőr.

Szöveg: Móri József

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla