A polgárőrautó láttán kereket oldottak az esőcsatornás házalók Nagymágocson

2024.03.02

Megijedtek az esőcsatornás házalók a nagymágocsi polgárőr autó megjelenésétől, pillanatok alatt bevágták a furgonba a két esőcsatorna darabot és a létrát, majd elinaltak Szentes felé. Nem ez az első eset a településen, hogy kisebb munkák ajánlásával környékeztek meg, főként idős embereket.

A nagymágocsiak szerencsére éberek, odafigyelnek egymásra, meg az idegenekre is. Legutóbb a lakosok február 29-én jelezték a polgárőröknek, hogy baj van.

"Lakosok szóltak, hogy nézzek körbe a faluban, mert egy fehér furgonnal idegenek érkeztek Nagymágocsra és azzal házalnak, hogy kimaradt esőcsatornájuk van, és abból kicserélnék a házaknál az esetleges rossz, vagy régi esőcsatornát. Aztán a végén még ki tudja, mi lenne ebből, sokszor hallani ilyen eseteket szerte az országból, amelyek így kezdődnek"

– mondta Párkány György, a Nagymágocsi Polgárőrség vezetője. Meg is találta a furgont a Petőfi téren. Két csatornadarab és egy létra volt mellé kipakolva.

"Ahogy meglátták, hogy jövök a felmatricázott, igen feltűnő polgárőr autóval, villámgyorsan bepakoltak és már húztak is el Derekegyház felé, vagyis valószínűleg tényleg nem becsületes úton jártak. Közben a lakosok a rendőrségnek is szóltak, felírták az autó rendszámát is"

– mondta Párkány György. Hozzátette, tavaly is volt ilyen esőcsatornás sztorijuk, akkor egy román rendszámú járművel jöttek a csalók, akik megpróbálták az idősekre sózni a csatornát. Akkor a szomszéd volt éber és elzavarta őket.

Nagymágocson korábban a bejárók aszfaltozásával is próbáltak trükközni a csalók, akik a faluban éppen útépítő munkát végző cég munkatársainak adták ki magukat. Gyorsan kiderült, hogy nem azok. Ekkor is éber volt a falu lakossága és vezetése.

"Szerencsére odafigyelnek egymásra a nagymágocsiak. A polgárőrségünk telefonszámát 0-24 órában lehet hívni. Azt kérem továbbra is mindenkitől, hogy jelezzék nekünk, vagy a rendőrségnek, ha gyanús ajánlatokkal keresnek meg időseket, vagy bárkit"

– mondta Párkány György.

Forrás: delmagyar.hu

Hírszerkesztő: Magyari Béla