A polgárőrök a rendőrséggel együttműködve határsértőket tartóztattak fel

2022.02.20

A röszkei és a szegedi, valamint a mórahalmi polgárőrök, az OPSZ Határvédelmi Tagozata tagjai, február 15-től 19-én reggelig folyamatos, 12 órás szolgálatellátással vettek részt a déli határszakasz mélységi ellenőrzésében, a rendőrökkel együttműködve.

A hét folyamán 146 határsértőt sikerült feltartóztatni a mélységi területen a polgárőröknek, együttműködve a határrendészettel. A szolgálatban levő polgárőrök elmondása szerint a kézihőkamera most is nagy segítséget nyújtott számunkra a felderítésben.

A rendőrség hivatalos oldalán írták 19-én, hogy a Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a Polgárőrség Határvédelmi Tagozata közreműködésével, a honvédekkel és az osztrák, valamint cseh rendőrökkel együttműködve 2022. február 18-án 21 óra és február 19-én 6 óra között három nagyobb csoportban, 63 illegális migránst tartóztattak fel Mórahalom és Szeged közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, indiai, palesztin, tunéziai és jemeni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla