A polgárőrök fiatal gazdálkodókat látogattak meg

2019.02.16

A Szentes Polgárőr Egyesület a Demokrata című hetilap újságíróját és fotósát látta vendégül a napokban. Az újságíróval és munkatársával a fiatal gazdálkodókat látogattak meg Szentesen és kőrnyékén.

Gilinger István elnök kísérte el az újságírót és fotósát a fiatal gazdák telepeihez. Míg a gazdálkodókhoz eljutottak a sáros nehéz terepen, az elnök úr egy kis tájékoztatás keretében elmondta, hogy Szentes térségében összesen 1264 tanyás ingatlan található.

Az Egyesület speciális terepjárójára nagy szükség van, hiszen a korábbi esőzések miatt a tanyák és szántóföldek egy része szinte megközelíthetetlen. 2018. évben csaknem 12,5 ezer kilométert megtéve, több mint 9700 órában teljesítettünk önkéntes szolgálatot Szentesen és környékén. Ennek részeként rendszeresen felkeressük a tanyákon élőket, védjük a közbiztonságot, segélycsomagokat osztunk a rászorulóknak, egyszóval mindenhol jelen vagyunk, ahol szükség van ránk. A tanyasi élet az utóbbi években elkezdett felértékelődni. Bár több ezer hektáron gazdálkodó birtokos kevés van a környéken, ugyanakkor egyre több szentesi vásárol tanyát, hogy - városi lakásait megtartva - konyhakerti zöldség és gyümölcstermesztéssel foglalkozzon. A polgárőrök jó kapcsolatot ápolnak az ipari termeléssel foglalkozó helyi gazdákkal is, ha lehetőség adódik rá, támogatják a polgárőrséget is. A két fiatal szentesi gazdálkodóval folytatott beszélgetés során egy biztató jövőkép kialakulását látjuk körvonalazódni, tette hozzá az elnök.

Kép: Paksi Anikó

Forrás Magyari Béla