A polgárőrök figyelem felhívással fordulnak a idősekhez, a járvány idején

2020.03.22

A polgárőr egyesületek tagjai megfelelő figyelem felhívással fordulnak a vírusveszéllyel kiemelten fenyegetett korosztály tagjaihoz, hogy kisebb kockázatnak legyenek kitéve.

Mi POLGÁRŐRÖK Önként vállaltuk, hogy vigyázunk a lakosságra. Most nagy felelősség nehezedik ránk. Az idős emberek nem mindig értik meg, hogy nem azért kérjük meg őket, hogy menjenek haza, mert zavarnak minket, hanem azért mert az Ő védelmükben vagyunk, látjuk el a szolgálatainkat. Vigyázni próbálunk az egészségükre!!! Mindennapi bevásárlást bízzák a gyermekeikre! Természetesen az Önkormányzatnál felállított és működő önkéntes személyekre és a polgárőrségre is számíthatnak. Azért vagyunk, hogy segítsünk. Mi a fiatalabb generáció tiszteletben tartjuk az időseket, de most kérem az időseket, hogy fogadják meg a tanácsainkat, fogadják el a segítő szándékainkat.

Sárközi László a Mórahalmi polgárőrség elnöke elmondta még, hogy a felhíváson felül a polgárőrök legfőképpen élelmiszerek, gyógyszerek beszerzésével és kiszállításával segítenek az időseknek. Továbbá a tanítási szünet miatt kiemelt figyelmet fordítanak a közterületeken csoportosuló gyermek- és fiatalkorúakra, szükség esetén pedig jelzik ezt a hatóságnak.

Fotó Mórahalom polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla