A polgárőrök is beneveztek a kolbásztöltő versenyre Nagymágocson

2019.02.19

2019. Február 16.-án megrendezésre került a IV. Nagymágocsi disznótoros és kolbásztöltő fesztivál, amelyre a polgárőrök is beneveztek.

A rendezvényre vártak a szervezők mindenkit aki kíváncsi volt a falusi disznótor részleteire. 3 hízó került levágásra és feldolgozásra, melyet a helyi két fős csapat, valamint a meghívott testvértelepülések csapatai végeztek nagy szakértelemmel, és a helyi hagyományoknak megfelelően. A délelőtt folyamán a gyerekeket szalma labirintus, malacfogó verseny, valamint fánk evő verseny várta. Nem maradt senki éhen- szomjan, mert a rendezvény szervezői gondoskodtak mindenki ellátásáról. A felnőttek sem maradtak ki a jóból, ebédet követően a kolbásztöltő verseny vette kezdetét, ahol 15csapat 4 fős csapattaggal versenyzett a legjobb helyezésért.

A Nagymágocsi Polgárőr Egyesület is benevezett egy négyfős csapattal a versenybe, amelyre már otthon előző nap megkezdődött a felkészülés. Az egyik csapattag felesége malacot ábrázoló figurát sütött kalácsból, és magyar címert utánzó költeménnyel segítette a csapatot. Az asztal díszítése sem volt mindegy a zsűri szigorúan szemrevételezett minden mozdulatot, higiéniát, esztétikát, majd a megtöltött kolbászok ízét is megkóstolta. Remek hangulat alakult ki mire beesteledett, elkezdődött az eredmény hirdetés.

Egyesületünk csapata a nagyon előkelő III. helyet szerezte meg.

A pálinkák megmérettetése sem maradt el, ugyanis lehetett nevezni otthoni különböző pálinkákkal. Az egyik polgárőr társunk I. helyezést ért el a szamóca pálinkájával. A jó hangulatú rendezvényt, az egész napos programot, még 4fő polgárőr biztosította. A nap végén elmondhattuk jól éreztük magunkat és semmilyen különleges esemény nem történt,- tette hozzá Párkány György elnök.

Kép: Török Ferenc

Forrás Magyari Béla