A polgárőrök is segítették a biztonságos megemlékezést

2023.11.03

Mindenszentek és a Halottak napján, a Csongrád-Csanád Vármegyei polgárőrök idén is folyamatos bűnmegelőző járőrszolgálatot láttak el a települések temetőiben, sírkertjeiben és azok környékén.

A polgárőrök helyi lakosként igény esetén is segítették a temetőbe érkezők tájékozódását és a megemlékezés nyugalmát. A járőrszolgálatuk során a polgárőri tevékenységgel már nem megoldható eseményről soron kívül értesítik a rendőrséget, ha szükséges.

Szegeden több temetőnél is jelen vannak a polgárőrök október 28-a, szombat óta, akik a biztonságos közlekedést és a nyugodt megemlékezést segítik, a rendőrökkel közösen.

A Szentes Polgárőr Egyesület tagjai is temetői szolgálatot teljesítenek. A szolgálat 5 napon keresztül 8-20 óráig tart. Átlagosan 6 fő gyalogosan és egy gépjárművel, a rendőrséggel együttműködve.

A Mórahalmi Polgárőrség más tagjai, 2023. november 01-én kiemelt létszámmal láttak el szolgálatot a temetőben és környékén. Temetőben a szabadtéri mise és a megemlékezés ideje alatt rendkívüli esemény nem történt.

Székkutas

Temetői szolgálat 2023. 10.28 - 11.01.

Algyő

Domaszék

Mindenszentek napján, a polgárőrök idén is folyamatos járőrszolgálatot láttak el a Domaszéki temetőben és környékén.

Makó

A Makói Polgárőr Egyesület Mindenszentek Napján tartott temetői szolgálatot

Csengele

Negyed százada őrzik a temetőt a polgárőrök


Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla