A polgárőrök segítettek a migránsok elfogásában

2020.11.01

Határsértőket tartóztattak fel a rendőrséggel közös szolgálatban az OPSZ Határvédelmi Tagozat tagjai. A Röszkei és a Mórahalmi Polgárőr Egyesületre és annak tagjaira a határrendészeti feladatoknál mindig számíthat a rendőrség.

Október 30-án a mórahalmi polgárőrökkel és a rendőrséggel közös szolgálatot láttak el. Késő esti órában értesítést kaptak, hogy a Kisszéksósi út mellet és a virágpiac környékén idegen mozgást látnak. A polgárőröknél levő hő kamerával figyelték a területet, majd észlelték, hogy több ember is lapult a fűben, melyről az együtt működő rendőröket tájékoztatták. Így a polgárőrök segítettek a migránsok elfogásában. Az éjszaka folyamán, több helyszínen 30 fő elfogásában segítettek a polgárőrök, mondta el Túró István elnök.

A rendőrök az ellenőrzésük során megállapították, hogy a migránsok Palesztin és Szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét-hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a határsértőket visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla