A Polgárőrség jövője címmel tartottak fórumot a Csongrád megyei vezetők

2020.03.13

A polgárőrség jelenlegi és jövőbeli helyzetéről egyeztettek a Csongrád megyei polgárőr egyesületek vezetői, március 13-án, a Határrendészeti Kirendeltség tanácstermében.

A fórumra érkező résztvevők furcsa tekintettel méregették az egymástól egy méterre elhelyezett székeket és a székeken elhelyezett tájékoztatókat. A kérdések hamar megválaszolásra kerültek.

Batiz István megyei elnök köszöntötte a megjelenteket és rögtön tájékoztatást is adott arról, hogy Dr. Túrós András engedélyével került megtartásra a körülbelül negyven fős értekezlet, melyen a koronavírus megelőzése miatt kézfertőtlenítőt helyeztek el és minden ide vonatkozó biztonsági előírást betartanak. Ennek kapcsán elnök úr tájékoztatta a megjelenteket arról is, hogy az április 25-re tervezett megyei közgyűlés vélhetőleg elmarad, az új időpontról később döntenek.

Dr. Tejber Roland r. százados köszöntötte a megjelenteket és említést tett a koronavírus veszélyeiről, a megelőzéssel kapcsolatban tett intézkedésekről, melyek között szerepel, hogy a szerb oldalon több határátkelőt lezártak. A kialakult veszélyhelyzet mellett továbbra is jelentős feladatot ad a rendőröknek és a polgárőröknek a migrációval kapcsolatos teendők ellátása. Százados úr, hozzászólásában megköszönte a polgárőrök áldozatos munkáját és elmondta, bízik abban, hogy a jövőben is legalább ilyen jó lesz az együttműködés.

Tímár Lajos, a felügyelőbizottság elnöke tájékoztatta a megjelent elnököket arról, hogy a közelmúltban Dr. Túrós András az OPSZ elnöke személyesen jött le és értékelte a megyei vezetők munkáját. Értékelésében kiemelte, hogy a megyei szövetség példamutató módon támogatja az egyesületek munkáját, az egyesületek felé a kommunikáció megfelelő. Megköszönte mind a megyei tisztségviselők, mind az egyesületi vezetők áldozatos munkáját.

Tóth Zoltánné, gazdasági elnökhelyettes arról számolt be, hogy az előző évben is megfelelő volt a megyei szövetség gazdálkodása, a rendelkezésre álló anyagi forrást jó gazda módjára kezelték. Kiemelte az elszámolások fontosságát és felhívta az egyesületi vezetők figyelmét az elszámolással kapcsolatos határidők szigorú betartására.

A fórumon megjelentek megosztották gondolataikat annak kapcsán, hogy a polgárőr tagok motivációjában mi az, ami segítségül szolgálna.

Batiz István a hozzászólásokat követően megköszönte Tóth Zoltánné lelkiismeretes, pontos, szakértői munkáját, melyet a megyei szervezetben és saját egyesületében végez. Az értekezletet követően a megyei elnök egy szolid vacsorára invitálta a részvevőket.

Írás: Horváth S. András

Fotó és hírszerkesztő: Magyari Béla