A rendőrök és a polgárőrök feltartóztatták a határsértőket.

2022.02.18

A kormány határozata alapján, az OPSZ Határvédelmi Tagozata tagjai, folyamatos, 12 órás szolgálatellátással vesznek részt a déli határszakasz ellenőrzésében, a rendőri erők megerősítésében.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba az éjszaka folyamán, 20 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök és a polgárőrök feltartóztatták őket.

A rendőrség hivatalos oldalán írták, hogy a Készenléti Rendőrség járőrei a Polgárőrség OPSZ Határvédelmi Tagozat közreműködésével 2022. február 17-én 22 óra 45 perckor 10 határsértőt tartóztattak fel Röszke külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni

A Csongrád-Csanád megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök az osztrák rendőri kontingens munkatársaival, valamint az OPSZ Polgárőrség Határvédelmi Tagozatának járőreivel közösen 2022. február 13-án 21 óra 5 perckor 10 külföldit tartóztattak fel Röszke közigazgatási területén. A határsértők közül ketten marokkói, hárman tunéziai, míg öten szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportot visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: police.hu

Hírszerkesztő: Magyari Béla