A rendőrök és a polgárőrök feltartóztatták a migránsokat Csongrád-Csanád megye területén.

2022.03.18

Az elmúlt éjszaka sem telt el polgárőr szolgálat nélkül a déli határ mentén. A polgárőrök folyamatosan tevékenykednek a rendőrséggel éjjel és nappal is a határ mentén.

2022. 03. 18., p - 01:08 - Tíz határsértőt tartóztattak fel Röszkén a készenléti rendőrök a polgárőrökkel közösen.

A Csongrád-Csanád megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő készenléti rendőrök a Polgárőrség Határvédelmi Tagozatának járőreivel közösen 2022. március 18-án 0 óra 30 perckor tíz külföldit tartóztattak fel Röszke közigazgatási területén. A határsértők közül öten szírnek, hárman afgánnak vallották magukat, míg egy fő török állampolgárnak, de személyazonosságát, magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően egyikük sem tudta igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportot visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

2022. 03. 17., cs - 22:10 - Még tegnap este harmincegy migránst tartóztattak fel Ásotthalomnál a rendőrök és a polgárőrök.

A Csongrád-Csanád megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök a cseh és az osztrák rendőri kontingens munkatársaival, valamint a Polgárőrség Határvédelmi Tagozatának járőreivel közösen 2022. március 17-én 21 óra 45 perckor 31 külföldit tartóztattak fel Ásotthalom közigazgatási területén. A határsértők afgán állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportot visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás, Fotó: police.hu

Hírszerkesztő: Magyari Béla