A röszkei polgárőrök segítettek a határsértők feltartóztatásában

2020.05.25

Határsértőket tartóztattak fel a rendőrséggel közös szolgálatban az OPSZ Határvédelmi Tagozat tagjai. A Röszkei Polgárőr Egyesületre és annak tagjaira a koronavírus miatti védekezésen kívül a határrendészeti feladatoknál is számíthat a rendőrség.

Túró István elnök elmondta, hogy május 24-én rendőrséggel közös szolgálatot láttak el reggel hat óráig. Éjfél után az élő Tisza árterében észlelték, hogy idegenek mozogtak. A polgárőröknél levő hő kamerával figyelték az árteret, majd észlelték, hogy kettő fő lapult a fűben. A rendőrök az ellenőrzésük során megállapították, hogy a migránsok palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét-hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a határsértőket visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az együttműködés a rendőrséggel nagyon jó. Ebben a hónapban is a polgárőrök több illegális határátlépő elfogásában nyújtottak segítséget a rendőrségnek,- tette hozzá az elnök.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla