A röszkei polgárőrség segítségével illegális migránsokat tartoztattak fel

2019.12.12

A röszkei polgárőrök segítségével fogtak el illegális határátlépőket a rendőrök. Közel három hónapja újra felerősödött a migrációs nyomás főleg az ÉLŐ TISZÁN és a HOLT TISZÁN is.

A röszkei határvédelmi tagozat polgárőrei októbertől kezdődően megkezdték a fokozott járőr szolgálatot a határszakasz röszkei közigazgatási területén. Mostanra szinte folyamatossá vált a szolgálat ellátás. A közúti határátkelőhelyen is látnak el megfigyelő szolgálatot és ezzel segítséget nyújtanak a rendőröknek. Az ellenőrzési pontot kikerülőket igyekeznek feltartóztatni és átadni a rendőröknek.

Naponta több migránst tartótatnak fel és értesítik a rendőröket. Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
A HRK munkatársaival kiváló az együttműködés, és nagyon sikeresen telnek a közös szolgálataik, mondta el Túró István elnök.

Fotó: polgárőrség

Forrás Magyari Béla