A Szeged és környéki egyesületek is folyamatosan segítenek a járványügyi intézkedések kapcsán

2021.02.14

A Szegeden és környékén működő egyesületek napi szinten nyújtanak segítséget a járványügyi intézkedések ideje alatt is.

A szegedi polgárőr egyesületek elsősorban a közterületi járőrszolgálatok fokozásával vesznek részt a hatóságok munkájának segítésében. Az önkéntesek nappal és éjszaka is látnak el szolgálatot, melyek során ellenőrzik a kötelező maszkhasználat betartását és a kijárási tilalommal kapcsolatos szabályok betartásának ellenőrzésében is segítik a rendőrség munkáját.

Csőke Zsolt, a Belváros-Móraváros Polgárőr Egyesület elnöke elmondta, hogy a Szegeden élők jelentős része betartja a hozott intézkedéseket, mind a közterületeken, mind a tömegközlekedésben. Az éjszakai szolgálatok során azt tapasztalják, hogy elenyésző azok száma, akik a jogszabályban meghatározott kivételek alá nem tartozva tartózkodnak a közterületen. A szolgálatai során, a hideg időre való tekintettel felkeresik a fedél nélkül élőket is és, amennyiben kérik számukra is segítséget nyújtanak.

A Szeged külterületein, illetve a Szeged környéki kisebb településeken szolgálatot teljesítő egyesületek tagjai folyamatosan látogatják az egyedül élő idős embereket, segítik a tanyákon egyedül élők mindennapjait, akár bevásárlással vagy a gyógyszerek kiváltásával.

A járványügyi helyzet mellett nő a migrációval kapcsolatos feladatok száma is. Az egyesületek tagjai rendszeresen segítik a határrendészeti kirendeltség munkatársait, mind a bel- és külterületeken.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján az EDR rádió kihasználtsága is nőtt, mind a határmenti szolgálatok során, mind pedig a rendőrség és polgárőrség közti közvetlen kapcsolattartás terén.

Az egyesületi vezetők és a rendőrség munkatársai ez úton is köszönetüket fejezik ki a szolgálatot ellátó polgárőr tagoknak.


Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Horváth S. András