A szentesi polgárőrök segítik az emlékezést

2021.10.31

A közelgő mindenszentek és halottak napja alkalmából sokan látogatják meg a temetőket, hogy ott virággal, koszorúval, mécses gyújtásával emlékezzenek elhunyt szeretteikre.

A Szentesi Polgárőr Egyesület tagjai - a helyi rendőr járőrökkel egyetemben - vigyáznak a megemlékezők biztonságára és segítik a temető környékén közlekedőket.

Ennek kapcsán a nagyobb temetőknél "reggeltől estig" szolgálatot teljesítenek, a magyartési és a nagytőkei, valamint a kiesebb szentesi temetőkhöz rendszeresen járőröznek

A polgárőrök néhány tanácsa:

• Idős rokonait, szomszédjait kísérje el a temetőbe, így jobban tudnak vigyázni egymás biztonságára, értékeire és egymásra is!

• Ha kerékpárral, vagy gépjárművel érkezik, lehetőség szerint a kijelölt, őrzött és kivilágított parkolót vegyen igénybe! Járművet gondosan zárja be, és győződjön meg arról, hogy nem hagyott az utastérben látható helyen értéket!

• A temetőben a táskáját és egyéb értékeit egyetlen pillanatra se hagyja őrizetlenül!

• Az előttünk álló időszakban főként a temetők környezetében megnő a gyalogosok száma. Kérik a járművezetőket, hogy fokozott körültekintéssel közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, illetve a temetőket!

Forrás: szenetesigyors.hu

Hírszerkesztő: Magyari Béla