A vírus nyomában-helyzetjelentés a Csongrádi Járásból

2020.04.03


Megkérdeztük Csongrád-járási polgárőr egyesületeket milyen feladatokat teljesítenek a kialakult koronavírus veszélyhelyzetben. Hogy megtudjuk hogyan, és miben segítenek a lakosságnak különböző csatornákon kerestük fel őket.

A Csanyteleki Polgárőr Egyesület elnöke, Bernát János telefonos megkeresésünkre elmondta, hogy egyesülete hangosbemondón keresztül tájékoztatja a lakosságot a kialakult helyzetről, illetve az idősek élelmiszerének kihordásában segédkeznek. 

Felgyőn a polgárőrök járőrszolgálatot teljesítenek, mely közben informálják a helyi lakosságot, és hasznos tippekkel látják el őket a kialakult veszélyhelyzetet illetően. Továbbá a tanyán élő időseknek is segítséget nyújtanak- tudatta velünk elnökük, Csányi Jenő. Az egyesület vezetőségének tagját, Forgó Istvánt is elértük, aki beszámolt a közelmúltban történő akciójukról, ahol mozgósították a helyi lakosságot egy szociálisan rászoruló idős úr megsegítésére. A helyi egyesületnek köszönhetően felajánlásból kerékpárt biztosítottak számára, így megoldva hogy képes legyen kimozdulni lakhelyéről.
A csongrádi Tisza-Táj Polgárőr Egyesület elnöke Petrity Rudolf megerősítette, hogy részt vesznek a külterületeken élő idős lakosság feltérképezésében.

Segítenek az idősek élelmiszer szállításában, továbbá fáradhatatlanul várják a további feladatokat-válaszolta Góg István a Tömörkényi Polgárőr Egyesület elnöke megkeresésünkre.

Csongrád és Térsége Polgárőr Egyesület a helyi szociális otthonnak segédkezik a csomagok kiszállításában nyugdíjasok számára, tudtuk meg elnöküktől Nagypál Sándortól telefonon keresztül.

Írás és fotó: Petrity Rebeka Csongrád Járás Sajtóreferense

Hírszerkesztő: Magyari Béla